Foto: violeta
Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more ;)
Zdroj: Originálny recept
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažány umyjeme a osušíme, pozdĺžne prekrojíme. Vnútro baklažánov rozkrájame pozdĺžne, aj priečne, len po šupku. Baklažány trocha porozťahujeme. Nasolíme ich a okoreníme čiernym korením. Uložíme do zapekacej misky a pečieme 30 minút na 200 °C, ja som zapla aj ventilátor, piekla som asi 20 minút.
-
2
Majú trocha chytiť farbu a zmäknúť, nie úplne, len mierne, tak aby sa dalo vnútro stláčať.
-
3
Pripravíme si plnku. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak. Ak sú mäkké, zalejeme paradajkami z konzervy. Posolíme, pridáme oregano, bazalku a chilli. Zakryté dusíme, ku koncu prichutíme 1 čajovou lyžičkou cukru, soľou. Zmes má byť hustejšia. Naplníme ňou baklažány, ide to ľahko, lebo sú vo vnútri zmäknuté.
-
4
Na záver bohate posypeme strúhanou mozzarellou. Dáme znova zapiecť na 200 °C na 20 minút. Ja som znova zapla aj ventilátor, takže sa piekli kratšie, takých 15 minút.
-
5
Tu je výsledok. Môžete servírovať s opekanými zemiakmi, bagetou, alebo pečeným kuraťom :)
Je to naozaj rýchle a chutné letné jedlo. Chlapci mali pečené kurča, tak poslúchali a ochutnali :))