Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou

violeta - fotkavioleta, 20. júla 2016
Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou
Foto: violeta

Tento je naozaj výborný. Príprava je jednoduchá a chuť úžasná. Už mi chýbalo len more ;)
Zdroj: Originálny recept

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1 konzerva (400 g)
1 ks (malá)
4 strúčiky
200 g




Postup

  1. 1

    Baklažány umyjeme a osušíme, pozdĺžne prekrojíme. Vnútro baklažánov rozkrájame pozdĺžne, aj priečne, len po šupku. Baklažány trocha porozťahujeme. Nasolíme ich a okoreníme čiernym korením. Uložíme do zapekacej misky a pečieme 30 minút na 200 °C, ja som zapla aj ventilátor, piekla som asi 20 minút.

    Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou - obrázok 1
  2. 2

    Majú trocha chytiť farbu a zmäknúť, nie úplne, len mierne, tak aby sa dalo vnútro stláčať.

    Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si plnku. Na olivovom oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájaný cesnak. Ak sú mäkké, zalejeme paradajkami z konzervy. Posolíme, pridáme oregano, bazalku a chilli. Zakryté dusíme, ku koncu prichutíme 1 čajovou lyžičkou cukru, soľou. Zmes má byť hustejšia. Naplníme ňou baklažány, ide to ľahko, lebo sú vo vnútri zmäknuté.

    Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou - obrázok 3
  4. 4

    Na záver bohate posypeme strúhanou mozzarellou. Dáme znova zapiecť na 200 °C na 20 minút. Ja som znova zapla aj ventilátor, takže sa piekli kratšie, takých 15 minút.

    Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou - obrázok 4
  5. 5

    Tu je výsledok. Môžete servírovať s opekanými zemiakmi, bagetou, alebo pečeným kuraťom :)

    Baklažán plnený paradajkami a mozzarellou - obrázok 5

Diskusia k receptu

afataga
fajne si uvarila, teda vlastne upiekla, to more chyba aj mne, s tym sa asi musime zmierit
violeta
Aj tebe @katka78 ďakujem, sme naraz písali, práve som dostala 2 veľké cukety, tak si dám s baklažánmi na chvíľu pauzu :)
havino
aj ja by som si pochutila, je toto moja šálka kávy
majkl
Moze byt. Pre moj jazyk bez cukru (rajciny su dost sladke) a bez druheho solenia (sol je v syre).