Foto: lubi
Tento výborný recept som našla na nemeckej stránke, trochu som ho pozmenila a vznikol veľmi chutný koláčik, ktorý je, dá sa povedať, aj celkom Zobraziť celý popisTento výborný recept som našla na nemeckej stránke, trochu som ho pozmenila a vznikol veľmi chutný koláčik, ktorý je, dá sa povedať, aj celkom zdravý.
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
180 g (alebo trstinový) |
|
1 KL domáci |
|
1 ks |
|
220 ml |
|
450 ml |
|
3 PL |
|
1 kg čerstvé (alebo jahody) |
|
Postup
-
1
Postup je veľmi jednoduchý. Do misky si nasypeme múku, cukor, vanilku a prášok do pečiva. Premiešame a pridáme mlieko, olej a ocot. Poriadne premiešame, ak sa nám zdá byť cesto veľmi husté, môžme pridať trochu mlieka. Malo by byť také, že sa dá vyliať na plech, ale nie riedké. Ak použijeme obyčajnú múku, dáme menej mlieka.
- 2
Vzniknuté cesto vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na cesto poukladáme umyté, vykôstkované, rozpolené marhule, tesne vedľa seba. Množstvo cesta stačí na klasický veľký plech. Môžme použiť aj iné ovocie. Skúšala som aj jahody, pre tých, čo nemajú radí kyslé. Mne však viac chutili marhule. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu