Skvelý marhuľový (jahodový) koláčik

lubi - bez fotkylubi, 17. júla 2016
Skvelý marhuľový (jahodový) koláčik
Foto: lubi

Tento výborný recept som našla na nemeckej stránke, trochu som ho pozmenila a vznikol veľmi chutný koláčik, ktorý je, dá sa povedať, aj celkom Zobraziť celý popisTento výborný recept som našla na nemeckej stránke, trochu som ho pozmenila a vznikol veľmi chutný koláčik, ktorý je, dá sa povedať, aj celkom zdravý.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
180 g (alebo trstinový)
1 KL domáci
1 ks
220 ml
450 ml
3 PL
1 kg čerstvé (alebo jahody)




Postup

  1. 1

    Postup je veľmi jednoduchý. Do misky si nasypeme múku, cukor, vanilku a prášok do pečiva. Premiešame a pridáme mlieko, olej a ocot. Poriadne premiešame, ak sa nám zdá byť cesto veľmi husté, môžme pridať trochu mlieka. Malo by byť také, že sa dá vyliať na plech, ale nie riedké. Ak použijeme obyčajnú múku, dáme menej mlieka.

  2. 2

    Vzniknuté cesto vylejeme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Na cesto poukladáme umyté, vykôstkované, rozpolené marhule, tesne vedľa seba. Množstvo cesta stačí na klasický veľký plech. Môžme použiť aj iné ovocie. Skúšala som aj jahody, pre tých, čo nemajú radí kyslé. Mne však viac chutili marhule. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, asi 30 minút.

Diskusia k receptu

lubi
Veruže aj je chutný a šťavnatý :-)
evazh
AHOJTEpráve dnes som piekla recept s marhulami a kedže som ich malo málo,tak som pridala ešte aj ribezle a bol fantastický...
evazh
tie ribezle ale aj marhule urobili vláčnu a takmer jemnu konzistenciu,koláčik sa uplne rozplýval na jazyku




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia