Šalát zo zeleniny a z quinoy

Martin Synak
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 19. júla 2016
Šalát zo zeleniny a z quinoy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
2 ks
1 zväzok
25 ml
5 ml
5 ml




Postup

  1. 1

    Quinou preberieme, dáme do sitka a niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Potom ju dáme variť do 750 ml osolenej vody na 15 – 20 minút domäkka. Uvarenú quinou odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pripravíme zálievku z oleja, limetkovej šťavy, octu, korenia a soli. Všetko premiešame.

  3. 3

    Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky, vmiešame do quinoy a pokvapkáme zálievkou.

Diskusia k receptu

chica114
5* vyzera chutne aj ked ja šaláty moc nemusím ale ten by som si ozaj dala




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia