Šalát zo zeleniny a z quinoy
Martin Synak
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 19. júla 2016
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 19. júla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Quinou preberieme, dáme do sitka a niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Potom ju dáme variť do 750 ml osolenej vody na 15 – 20 minút domäkka. Uvarenú quinou odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- 2
Pripravíme zálievku z oleja, limetkovej šťavy, octu, korenia a soli. Všetko premiešame.
- 3
Zeleninu očistíme a nakrájame na kocky, vmiešame do quinoy a pokvapkáme zálievkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu