Listová zmes s kuracími nugetkami

Martin Synak
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 18. júla 2016
Listová zmes s kuracími nugetkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 g (ľadový, frize, čakanka, polníček)
100 g
Francúzsky dresing:
20 g
60 ml
25 g
100 ml
Marináda:
100 g
1 ks
1 ks
100 ml
Na ozdobu:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú horčicu, balzamikový ocot, soľ, korenie a cukor zmiešame. Postupne za stáleho miešania pridáme olivový olej.

  2. 2

    Osolené kuracie prsia marinujeme v jogurte s čili papričkou, vanilkou, so škoricou a s pomarančovou kôrou. Ideálne, ak ostanú v marináde celú noc, najmenej však 3 hodiny.

  3. 3

    Marinované kuracie prsia vyberieme z jogurtu, obtrieme o okraj misky a obalíme zľahka v rozmixovaných kukuričných lupienkoch. Vypražíme a podávame poukladané na šaláte. Dozdobíme mesiačikmi pomaranča.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Mnamik slinky sa mi zbiehajú nugetky priamo zboznujem toto vyskúšamw niekedy vdaka za recepticek za toto máš odomna jednoznacne 5* a samozrejme ukladám do kk :-)

Pridaj komentár k receptu: