Listová zmes s kuracími nugetkami
Martin Synak
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 18. júla 2016
šéfkuchár hotela Jánošík**** v Liptovskom Mikuláši, 18. júla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
500 g (ľadový, frize, čakanka, polníček) |
|
100 g |
|
Francúzsky dresing: | |
20 g |
|
|
|
60 ml |
|
25 g |
|
100 ml |
|
|
|
Marináda: | |
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú horčicu, balzamikový ocot, soľ, korenie a cukor zmiešame. Postupne za stáleho miešania pridáme olivový olej.
- 2
Osolené kuracie prsia marinujeme v jogurte s čili papričkou, vanilkou, so škoricou a s pomarančovou kôrou. Ideálne, ak ostanú v marináde celú noc, najmenej však 3 hodiny.
- 3
Marinované kuracie prsia vyberieme z jogurtu, obtrieme o okraj misky a obalíme zľahka v rozmixovaných kukuričných lupienkoch. Vypražíme a podávame poukladané na šaláte. Dozdobíme mesiačikmi pomaranča.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu