Želé cukríky z kôry červeného melóna fotorecept
Foto: izabella929
Recepty na použitie kôry z červeného melóna tu už mám vo forme džemu a i na kyslo ako uhorky.Dnes som urobila maškrtu v podobe Zobraziť celý popisRecepty na použitie kôry z červeného melóna tu už mám vo forme džemu a i na kyslo ako uhorky.Dnes som urobila maškrtu v podobe želé cukríkov.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kôru z červeného melóna som pokrájala na kocky.Zelenú časť som odstránila.
-
2
Pokrájanú kôru som voložila do hrnca a zaliala vodou.Nechala som variť 5 minút.
-
3
Použila som tento hrnček, ktorým som merala kocky melóna.
-
4
soľ i cukor.
-
5
Kocky som nechala variť 5 min. Po tomto čase som nasypala do vody soľ.Pomiešala som, aby sa mi soľ roztopila a v tomto roztoku som nechala stáť 6 hodín.
-
6
Potom som kocky scedila a poriadne opláchla vo viacerých vodách.
-
7
Pripravila som z vody,citrónovej šťavy a cukru sirup. Kocky som vrátila do hrnca a zaliala som ich ich sirupom.Pomaly som nechala variť, pokiaľ kocky celkom neboli mäkké.
-
8
Napokon som ich scedila a nechala celkom odkvapkať.Obalila v kryštálovom cukre. Môže sa pridať i vanilka.Keď ich budem opäť pripravovať, pridám do sirupu i bylinky.Najlepšie by sa asi hodila medovka. Prajem vám dobrú chuť.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ♡