Hrášková polievka inak

tekvica - bez fotkytekvica, 21. júla 2016
Hrášková polievka inak
Foto: tekvica

Nazbierala som hrášok a rozmýšľala som, čo s ním. Pozrela som do chladničky a uvidela kvások a skrsol mi v hlave nápad. Napodiv je to skutočne dobré.

4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 dl
4 ks
2,5 dl
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv som vylúskala hrášok. Ošúpala som cibuľu a nakrájala na malé kúsky. Rozohriala som v kastróliku maslo a poopekala cibuľu aj kúsok jej vňate, zaliala som trochou vody, pridala zemiaky, vody toľko, aby sa zemiaky varili. Po 5 minútach som pridala hrášok a varila znovu 5 minút. V mlieku som rozhabarkovala kvások a zmes vliala ku základu. Nechala som celú polievku za stáleho miešania povariť ešte ďalších 5 minút (taká päťminútovka). Osolila som, pridala petržlenovú vňať a podávala. Kto nemá deti, môže aj trošku pripikantniť. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: