Foto: tekvica
Nazbierala som hrášok a rozmýšľala som, čo s ním. Pozrela som do chladničky a uvidela kvások a skrsol mi v hlave nápad. Napodiv je Zobraziť celý popisNazbierala som hrášok a rozmýšľala som, čo s ním. Pozrela som do chladničky a uvidela kvások a skrsol mi v hlave nápad. Napodiv je to skutočne dobré.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv som vylúskala hrášok. Ošúpala som cibuľu a nakrájala na malé kúsky. Rozohriala som v kastróliku maslo a poopekala cibuľu aj kúsok jej vňate, zaliala som trochou vody, pridala zemiaky, vody toľko, aby sa zemiaky varili. Po 5 minútach som pridala hrášok a varila znovu 5 minút. V mlieku som rozhabarkovala kvások a zmes vliala ku základu. Nechala som celú polievku za stáleho miešania povariť ešte ďalších 5 minút (taká päťminútovka). Osolila som, pridala petržlenovú vňať a podávala. Kto nemá deti, môže aj trošku pripikantniť. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu