Foto: mirkajan
Ďalšia zdravá inšpirácia od kamarátky ...
5-6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 ks stredne veľká |
|
3 strúčiky |
|
1/4 pohára |
|
1/4 pohára |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1,5 ČL |
|
3/4 pohára |
|
3/4 pohára |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny (cuketu aj so šupkou) okrem sezamu a tahini dáme do mixéra a zmixujeme.
- 2
Potom pridáme tahini a sezamové semienka (tie možno predtým na 2-4 hod. namočiť do vody, ale nie je to nutné) a znovu premixujeme na hladkú pastu. Ja som na záver pridala ešte hrsť slnečnicových semienok a znovu zmixovala, pretože sa mi hmota zdala riedka- asi to závisí od obsahu vody v cukete.
- 3
Táto nátierka je pikantná, ak niekto nemá rád štipľavé, zredukuje množstvo alebo úplne vynechá kayenské korenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Určite vyskúšam aj tvoju variantu, vyzerá dobre a nátierok nie je nikdy dosť.