Syrové rožteky
Zlákalo ma vyskúšať toto na pohľad krásne pečivo, ktoré pripomína kráľovské koruny. Pečie sa vo...
Jelenie ragú
Neviem čo je to ragú, z kuchárskeho hľadiska neviem presne definovať, ako má také ragú...
Zemiakový šalát
Receptov na zemiakový šalát je na internete veľa, ale taký aký robievam ja, tu ešte...
Koláčiky s jablkovou plnkou
Tieto koláče robím na Silvester. Mám ich rada, lebo v nich nájdem všetko čo mi...
Zeleninová polievka s haluškami
Túto polievočku milujú moji chlapci, je chutná, sýta a ešte k tomu aj zdravá!
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...
Sekerková polévka
Proč sekerková polévka? V jedné pohádce Honza vaří lakomé selce sekerkovou polévku. Vezme vodu, dá...
Salát z čínského zelí s jablky
Tak hned na úvod. Podobný salát tu je a myslím že od jednoho ze šéfkuchařů, ...
Vanilkové rožky
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Necháme cesto na chladnom mieste odpočinúť cca 10 minút....
Vianočné medvedie labky
Všetky suroviny zmiešame do misky a vypracujeme cesto. Cesto vkladáme do formičiek, ktoré trošku natrieme...
Vianočné sušienky - Tie najlepšie!
Najprv zmiešame sypké suroviny a pridáme vajíčko, arómu, maslo a vypracujeme cesto. Neskôr doň...
3 druhy vianočného pečiva z jedného cesta
Najpr som vymiešala maslo s cukrom. Pridala som soľ, a pod jednom vajíčku, neskôr...
Lahanalı pilav/ Kapustové rizoto
Výborné jedlo s čerstvou kapustou, ryžou a bulgurom. Hodí sa ako príloha, alebo ako...
Mäsová roláda v lístkovom ceste
Roláda je vhodná na nedeľný obed, pripravuje sa v rúre, je výborná:))
Cibuliačiky
Neviete čo so starším chlebom? A nebaví vás stále "len" klasika: chlieb vo vajci? Tak ja vám...
Smoothie leto
Je to veľmi jednoduché. Štyri suroviny a smoothie je na svete. Výborne sa hodí na...
Bravčový bok s krémovou kapustou a pohánkou
Bravčový bok nasolíme a potrieme cesnakom, pečieme najskôr pri 90 °C 2, 5 – 3 hodiny, ...
Škvarkové slané trojuholníky
Rýchle slané pečivo, chuťovo podobné pagáčikom, ktoré si obľúbite, lebo je rýchlejšie hotové.
Plnená bravčová panenka s klobásovou zmesou
Túto panenku (zajačika) robíme každý rok, práve v tento deň. Je to špecialitka môjho manžela....
Kapustnica s bravčovinou
Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a...
Pečený marinovaný sumec
Kedže nemali pstruha, ktorého sme chceli na Vianoce, tak sme kúpili Sumca afrického. Prvýkrát...
Bůček marinovaný ve víně
Určitě skvělá inspirace třeba na Silvestra. Vyzkoušejte, u nás zmizel ze všech dobrot jako první...
Cheesecake - Tvarohový koláč s citrónovým maslom
Na Vianoce vždy pečiem naše obľúbené slovenské koláčiky a zákusky, ale tiež pridám aj niečo klasické...