Benátsky sen fotorecept
Foto: izabella929
Tento zákusok som piekla v roku 2013 ako začiatočníčka v pečení. Nebol pekný, ale na jeho chuť si dobre pamätám, takže tento Benátsky sen Zobraziť celý popisTento zákusok som piekla v roku 2013 ako začiatočníčka v pečení. Nebol pekný, ale na jeho chuť si dobre pamätám, takže tento Benátsky sen po 5 rokoch. Trošku som pozmenila suroviny.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto biele (2x): | |
3 ks |
|
90 g |
|
90 g |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
1 PL |
|
Cesto kakaové: | |
3 ks |
|
90 g |
|
80 g |
|
1 vrchovatá PL (holandské) |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
1 PL |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
Na vrch: | |
500 ml (33 %) |
|
1 PL |
|
2 bal. |
|
1 KL |
|
Okrem toho: | |
370 ml |
|
100 ml (zavárané domáce) |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila biele cesto. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Na konci miešania som pridala do cesta melónový likér. Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vareškou zľahka zamiešala. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min.
-
2
Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na druhý biely, ktorý som piekla tak ako prvý. Potom som pripravila aj kakaový, vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Na konci som pridala melónový likér. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao som zmiešala a preosiala do cesta. Opatrne som vareškou vmiešala a potom upravila, aby som mala cesto rovné.
-
3
Všetky tri upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pripravila som si krém. V mlieku som vymiešala Zlaté klasy a uvarila som hustú kašu a nechala som ju vychladiť. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala po lyžici vychladnutý puding.
-
5
Napokon som do krému zamiešala nakrájané ovocie. Broskyne a pomaranč som nakrájala na malé kocky.
-
6
Krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a uložila do chladničky stuhnúť.
-
7
Keď som mala všetko pripravené, zostavila som koláč. Na spodok som dala biely korpus, natrela som ho horúcim broskyňovým lekvárom.
-
8
Na lekvár som natrela polovicu krému.
-
9
Na krém som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
-
10
Na lekvár som natrela druhú polovicu krému.
-
11
Zakryla som ho druhým bielym korpusom. Na vrch som položila papier na pečenie, dosku na krájanie a 3 kg múky a uložila na noc do chladničky.
-
12
Druhý deň som vrchný korpus natrela horúcim lekvárom a pripravila som si šľahačku. Zo šľahačky som si odložila a pridala k nej kakao a týmto dom dozdobila zákusok.
-
13
Zákusok som nakrájala horúcim nožom a odloženú kakaovú šľahačku som vložila do cukrárskeho vrecka a ozdobila. Prajem vám dobrú chuť.
A ešte chválim za krásne rezy.
Ak sa smiem zapojiť...pred pár rokmi som kúpila melónový likér v Lidli... Skúste sa pozrieť...