Sviečkovica s hubovými taštičkami
Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 12. februára 2019
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 12. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, huby na pásiky a v zohriatej panvici s olejom pražíme na strednom ohni asi päť minút. Osolíme a okoreníme.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrojíme štvorce s hranou asi 15 cm veľké. Do stredu položíme udusenú hubovú zmes, okolo rozotrieme rozmiešané vajíčko a spojíme rohy cesta ako taštičku. Celú taštičku potrieme vajíčkom a dáme piecť na 18 minút v rúre predhriatej na 180 °C na plechu s papierom na pečenie.
- 3
Na zohriatej panvici s olejom sprudka opečieme plátky mäsa z oboch strán a pridáme maslo a tymian. Dusíme, kým sa maslo úplne neroztopí. Podávame s hubovými taštičkami, preliate výpekom z mäsa.
Tiež hovädzia sviečkovica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu