Vyprážané zemiakové fašírky
Vyprážané zemiakové fašírky

Vyprážané zemiakové posúšiky

Martina Mešková
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 18. februára 2019
Vyprážané zemiakové posúšiky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa si bez nich nevieme našu kuchyňu ani predstaviť. Od 17. storočia nám postupne prirástli k srdcu (i žalúdku) tak, že ich považujeme za národnú surovinu. Varme ich, pečme, mixujme, plňme, strúhajme... pretože dobroty z ľuľka zemiakového nepoznajú hranice fantázie.

6
porcií
60 minút
príprava

Suroviny

1 kg
5 ks
300 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvarené v šupke očistíme ešte horúce, postrúhame a pridáme dva žĺtky, múku, soľ, syr nakrájaný na drobné kocky a posekanú petržlenovú vňať.

  2. 2

    Namočenými rukami vytvarujeme posúšiky. Obalíme vo zvyšných rozšľahaných vajciach, v pomletých kukuričných lupienkoch a vypražíme na rozpálenom oleji.

Diskusia k receptu

lakey5
Skusim je to jednoduche jedlo a tak sa mi to urcite podari. Diky za recept.