Vyprážané zemiakové posúšiky
šéfkuchárka stravovacieho zariadenia Žilinskej univerzity, 18. februára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa si bez nich nevieme našu kuchyňu ani predstaviť. Od 17. storočia nám Zobraziť celý popisNezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa si bez nich nevieme našu kuchyňu ani predstaviť. Od 17. storočia nám postupne prirástli k srdcu (i žalúdku) tak, že ich považujeme za národnú surovinu. Varme ich, pečme, mixujme, plňme, strúhajme... pretože dobroty z ľuľka zemiakového nepoznajú hranice fantázie.
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke očistíme ešte horúce, postrúhame a pridáme dva žĺtky, múku, soľ, syr nakrájaný na drobné kocky a posekanú petržlenovú vňať.
- 2
Namočenými rukami vytvarujeme posúšiky. Obalíme vo zvyšných rozšľahaných vajciach, v pomletých kukuričných lupienkoch a vypražíme na rozpálenom oleji.
Tiež zemiakové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu