Božie milosti mojej babky fotorecept
Foto: izabella929
Božie milosti, krapne, fánky, šišky patria k tradičným fašiangovým sladkostiam.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Hladkú múku som preosiala /môžte použiť i polohrubú/, pridala som soľ, žĺtky, rum, vanilkový cukor a smotanu. Všetko spolu som zmiesila. Pokiaľ sú žĺtky trošku väčšie, treba pridať trošku múky naviac.
-
2
Spracovala som nelepivé hladké cesto. Vtedy je dobré, keď už vidieť na ňom bublinky. Nechala som ho zakryté odpočívať pol hodinu.
-
3
Potom som cesto rozvaľkala na tenko a radielkom nakrájala napríklad na kosoštvorce, v strede som urobila otvor, aby sa lepšie nafúklo pri pečení.
-
4
Masť s olejom som dala v rajnici rozohriať, pridávala som len po tri kusy, aby mali priestor sa rozťahovať a nafukovať.
-
5
Upečené som vykladala do misy vystlanej kuchynským papierom
-
6
Posypala som ich práškovým cukrom. Je dobre ak postoja 15 minút. Sú úplne krehké a chrumkavé.
-
7
Božie milosti som uložila do košíka. Prajem vám dobrú chuť.
Presne! Csöröge sme ich volali. Nevedela som si spomenúť...
ja dakujem tebe
Ďakujem pekne za vyskúšanie receptu...nech vám chutí všetko čo odomna kedy vyskúšate....mám tu mnoho dobrých receptov snáď nájdete také ,ktoré sa vám budú páčiť....