Božie milosti mojej babky fotorecept

Božie milosti, krapne, fánky, šišky patria k tradičným fašiangovým sladkostiam.

4
porcie
45 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 g
250 ml
3 ks
štipka
1/2 bal.
Na vyprážanie:
3 PL
3 PL
Nová televízia s receptami: TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Hladkú múku som preosiala /môžte použiť i polohrubú/, pridala som soľ, žĺtky, rum, vanilkový cukor a smotanu. Všetko spolu som zmiesila. Pokiaľ sú žĺtky trošku väčšie, treba pridať trošku múky naviac.

    Božie milosti mojej babky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spracovala som nelepivé hladké cesto. Vtedy je dobré, keď už vidieť na ňom bublinky. Nechala som ho zakryté odpočívať pol hodinu.

    Božie milosti mojej babky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som cesto rozvaľkala na tenko a radielkom nakrájala napríklad na kosoštvorce, v strede som urobila otvor, aby sa lepšie nafúklo pri pečení.

    Božie milosti mojej babky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Masť s olejom som dala v rajnici rozohriať, pridávala som len po tri kusy, aby mali priestor sa rozťahovať a nafukovať.

    Božie milosti mojej babky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené som vykladala do misy vystlanej kuchynským papierom

    Božie milosti mojej babky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Posypala som ich práškovým cukrom. Je dobre ak postoja 15 minút. Sú úplne krehké a chrumkavé.

    Božie milosti mojej babky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Božie milosti som uložila do košíka. Prajem vám dobrú chuť.

    Božie milosti mojej babky (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist