Crème caramel s jahodami a so sektom fotorecept
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 15. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Suroviny
Karamel: | |
160 g |
|
20 g |
|
Na vytretie misiek: | |
|
|
Krém: | |
4 ks |
|
1 ks |
|
25 g |
|
600 ml |
|
Ozdoba: | |
150 g čerstvé |
|
100 g |
|
10 g |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby.
-
2
Karamel rovnomerne rozlejeme do predhriatych misiek. Necháme vychladiť, ale nie v chladničke, aby karamel nenasal vlhkosť z chladničky. Keď vychladne, vnútorné strany misiek vymastíme maslom.
-
3
Vajíčka a cukor zmiešame v miske, kým sa cukor nerozpustí. Do malého hrnca dáme mlieko a vyškrabaný vanilkový struk. Zohrejeme. Potom struk vyberieme a metličkou vmiešame vajíčka s cukrom. Nalejeme do pripravených misiek. Naplnené misky položíme do hlbokého plechu, zalejeme studenou vodou a v rúre pečieme pri 150 °C, kým zmes nestuhne. Necháme vychladnúť.
-
4
V rajničke skaramelizujeme cukor, pridáme soľ a na väčšie kusy nakrájané jahody. Prilejeme prosecco a stiahneme z ohňa.
- 5
Malým nožom orežeme krém od misky a preklopíme na tanier. Prelejeme karamelom s jahodami.
Tiež caramel:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
Diskusia k receptu