Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakov
Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 13. februára 2019
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 13. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
160 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kačacie stehná na pekáči potrieme rascou, anízom, soľou, cukrom, podlejeme vodou a zakryjeme. Pečieme pri 160 °C asi dve hodiny domäkka. Výpek zlejeme do panvičky a odložíme. Odokryté stehná zapečieme pri 200 °C asi 10 minút, aby bola koža chrumkavá.
- 2
Stehná vyberieme z pekáča, vložíme doň očistený prepláchnutý špenát, nasekaný cesnak, zakryjeme a vložíme do rúry asi 10 minút.
- 3
Kaša z ružových zemiakov: Očistené zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, pridáme zohriatu smotanu s maslom a vyšľaháme.
- 4
Kačacie stehná podávame so zemiakovou kašou, špenátom a prelejeme odloženým výpekom.
Tiež kačacie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu