Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakov

Natočiť tento recept do TV VarechaTomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 13. februára 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kačacie stehná s kašou z ružových zemiakovFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
160 min
príprava

Suroviny

2 ks
štipka
1 ks
1 KL
200 ml
300 g
3 strúčiky
Kaša z ružových zemiakov:
400 g
50 g
100 ml
NOVINKA: Varecha.sk na YouTube!

Postup prípravy

  1. 1

    Kačacie stehná na pekáči potrieme rascou, anízom, soľou, cukrom, podlejeme vodou a zakryjeme. Pečieme pri 160 °C asi dve hodiny domäkka. Výpek zlejeme do panvičky a odložíme. Odokryté stehná zapečieme pri 200 °C asi 10 minút, aby bola koža chrumkavá.

  2. 2

    Stehná vyberieme z pekáča, vložíme doň očistený prepláchnutý špenát, nasekaný cesnak, zakryjeme a vložíme do rúry asi 10 minút.

  3. 3

    Kaša z ružových zemiakov: Očistené zemiaky nakrájame na menšie kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, pridáme zohriatu smotanu s maslom a vyšľaháme.

  4. 4

    Kačacie stehná podávame so zemiakovou kašou, špenátom a prelejeme odloženým výpekom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist