Bezlepkové pečené šišky fotorecept
Foto: elisticka
Šišky nemusia byť len vysmážané, vyskúšajte pečené.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Ako prvé urobíme kvások z 1 dl vlažného mlieka, 1 kl cukru a nadrobeného droždia. Do misky nasypeme múku, soľ, cukor a žĺtky, prilejeme rozpustené maslo, vykysnutý kvások a zvyšné mlieko. Spracujeme cesto buď ručne alebo mixérom, ale lepšie je ručne.
-
2
Cesto zakryjeme fóliou a necháme na teplom mieste vykysnúť asi 40 minút. Cesto sa zdvojnásobí.
-
3
Cesto preložíme na jemne pomúčenú dosku a jemne rozvaľkáme ale neposýpame, iba valček vygúľame v múke. Hrúbka asi 1,5 cm.
-
4
Vykrajovátkom urobíme kolieska.
-
5
Na niektoré dáme džem a zakryjeme druhým kolieskom, ale vrchnou stranou k džemu, aby sa nám dobre dalo cesto spojiť.
-
6
Okraje pospájeme, cesto je redšie a dobre tvarovateľné.
-
7
V ruke vyhladíme...
-
8
Položíme na papier na plech, ničím nepotierame a dáme piecť na 190 °C asi 15 minút, aby chytili farbu.
-
9
Horúce potrieme maslom...
-
10
...a posypeme práškovým cukrom.
-
11
Dobrú chuť
ano budu oplati sa vyskusat