Pečená chobotnica
Pečená chobotnica

Pečená chobotnička na zelerovej pene

Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 14. februára 2019
Pečená chobotnička na zelerovej pene
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
40 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

400 g (bez hlavy)
2 ks
1 hlavička
3 ks
1 malá konzerva
600 g
200 ml
30 g
1-2 ks




Postup

  1. 1

    Do misy z jenského skla položíme chobotnicu, zalejeme vodou, pridáme celé korenie, bobkové listy a prekrojenú hlavičku cesnaku. Pečieme zakryté pri 160 °C asi 2 hodiny.

  2. 2

    Očistený a na kocky nakrájaný zeler zalejeme kokosovým mliekom, pridáme soľ a maslo. Uvaríme domäkka a v mixéri vyšľaháme do peny.

  3. 3

    Na tanier dáme kopček zelerovej peny, preložíme chápadlami udusenej chobotnice a posypeme cícerom zmiešaným s najemno pokrájanou paradajkou a posekanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme výpekom z chobotničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia