Pečená chobotnička na zelerovej pene
Tomáš Klus
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 14. februára 2019
šéfkuchár Brasserie La Marine v Bratislave, 14. februára 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
120 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Do misy z jenského skla položíme chobotnicu, zalejeme vodou, pridáme celé korenie, bobkové listy a prekrojenú hlavičku cesnaku. Pečieme zakryté pri 160 °C asi 2 hodiny.
- 2
Očistený a na kocky nakrájaný zeler zalejeme kokosovým mliekom, pridáme soľ a maslo. Uvaríme domäkka a v mixéri vyšľaháme do peny.
- 3
Na tanier dáme kopček zelerovej peny, preložíme chápadlami udusenej chobotnice a posypeme cícerom zmiešaným s najemno pokrájanou paradajkou a posekanou petržlenovou vňaťou. Pokvapkáme výpekom z chobotničky.
Tiež chobotnica:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu