Tvarohové koláče bez vajca fotorecept
Foto: Luwinka
Dnes upečené koláčiky, ľahučké ako pierko a to bez vajca.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
100 ml |
|
2 PL |
|
20 g |
|
štipka |
|
Plnka: | |
250 g |
|
podľa chuti |
|
|
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások. Do menšej nádoby rozdrobíme droždie , pridáme 1 čaj. lyž. kryštálového cukru, medzi prsty múky a pridáme 1 dcl vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do misy dáme múku, cukor, soľ, olej, vykysnutý kvások a prilejeme mlieko, ktoré nám zostalo. Vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť zakryté pod utierkou 35 minút.
-
2
Cesto nám už pekne vykyslo.
-
3
Plnka: Tvaroh vymiešame s cukrom a postrúhame do neho trochu citrónovej kôry.
-
4
Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 2 časti.
-
5
Každú časť vyváľkame do kruhu o priemere 26 cm a rozdelíme na 8 rovnakých trojuholníkov.
-
6
Na širšiu časť nanesieme po lyžičkách ochutený tvaroh. Kraje cesta si trochu podohneme smerom dovnútra (tak ako je na obrázku).
-
7
Začneme stáčať zo širšej strany smerom k užšej strane.
-
8
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme do neho koláče. Po vrchu ich potrieme olejom a necháme ich chvíľu nakysnúť. Upečieme na 200 stupňov 35 minút v rozohriatej trúbe.
-
9
Upečené koláče potrieme olejom.
-
10
Necháme ich chvíľku vychladiť a posypeme ich po vrchu práškovým cukrom.
-
11
V reze.
Diskusia k receptu