Škoricový trhanec fotorecept

eruska25 - fotkaeruska25, 14. februára 2019 12:49
Ďalšie recepty »
Škoricový trhanec (fotorecept)Foto: eruska25

Voňavý, jemný, len tak si odtŕhať na raňajky, každý koľko chce.

20 min
príprava
35 min
na 190 °C

Suroviny

500 g
20 g
250 ml
50 g
1 PL
1 štipka
2 ks
Plnka:
4 bal.
80 g
Okrem toho:
 na potretie
 na potretie formy
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    V troche vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, vajíčka, mlieko, kvások a rozpustené maslo. Vymiesime cesto a necháme ho prikryté na teplom mieste.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Asi po hodine sa poriadne zväčšilo.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto rozdelíme na dva bochníky. Z jedného som robila trhanec a z druhého závin. Ale venujme sa len trhancu. Rozvaľkáme na pol cm, potrieme roztopeným maslom, nešetríme, radšej si ešte ďalšie roztopíme, aby sa nám pri jedení dobre odtŕhali kúsky.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypeme škoricovým cukrom a pokrájame na 4 pásy.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tie položíme na seba škoricou hore.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokrájame na 2/3 výšky formy.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Formu na biskupský chlebík vymažeme maslom a ukladáme naše kúsky na stojato. Mne ku koncu trochu chýbalo, tak som si vzala cesto z druhého bochníka, aby som zaplnila formu. Necháme podkysnúť a potrieme žĺtkom.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 190 °C asi 30 minút.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hotovo.

    Škoricový trhanec (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist