Valentínske tofu lievance
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 bal. |
|
| (bourbon bio) |
|
| 250 ml |
|
|
|
|
| 130 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| Krém: | |
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
|
|
|
| Ovocná omáčka: | |
|
|
|
| mrazené |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| (lístky) |
|
Postup
-
1
V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie. V miske zmiešame suché ingrediencie. Postupne pridáme zmes z tofu, zvyšok mandľového mlieka a vymiešame hustejšie cesto - nemalo by byť príliš husté, ani príliš riedke.
- 2
Na panvici rozohrejeme trošku kokosového oleja a do horúceho dáme za malú naberačku cesta. Lievance opekáme z oboch strán pár minút, kým nie sú pekné bledohnedé.
- 3
Pokým sa pečú lievance, pripravíme krém. Očistené avokádo nakrájame priamo do mixéra. Pridáme kakao a podľa chuti javorový sirup. Zmes rozmixujeme na lahodný avokádový krém.
- 4
Nakoniec si pripravíme ovocnú omáčku z mrazených malín, ktoré dáme na panvicu, pridáme zrnká granátového jablka a zalejeme javorovým sirupom. Privedieme do varu a odstavíme.
- 5
Hotové lievance naplníme avokádovým krémom a prelejeme ovocnou omáčkou. Ozdobíme čerstvým ovocím a lístkom mäty.
Tiež lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu