Valentínske tofu lievance

lunter - fotkalunter, 13. februára 2019 10:00. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Valentínske tofu lievance Foto: lunter
4
porcie
30 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie. V miske zmiešame suché ingrediencie. Postupne pridáme zmes z tofu, zvyšok mandľového mlieka a vymiešame hustejšie cesto - nemalo by byť príliš husté, ani príliš riedke.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme trošku kokosového oleja a do horúceho dáme za malú naberačku cesta. Lievance opekáme z oboch strán pár minút, kým nie sú pekné bledohnedé.

  3. 3

    Pokým sa pečú lievance, pripravíme krém. Očistené avokádo nakrájame priamo do mixéra. Pridáme kakao a podľa chuti javorový sirup. Zmes rozmixujeme na lahodný avokádový krém.

  4. 4

    Nakoniec si pripravíme ovocnú omáčku z mrazených malín, ktoré dáme na panvicu, pridáme zrnká granátového jablka a zalejeme javorovým sirupom. Privedieme do varu a odstavíme.

  5. 5

    Hotové lievance naplníme avokádovým krémom a prelejeme ovocnou omáčkou. Ozdobíme čerstvým ovocím a lístkom mäty.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist