Tofu lievance
Tofu lievance

Valentínske tofu lievance

lunter - fotkalunter, 13. februára 2019. Komerčný recept.
Valentínske tofu lievance
Foto: lunter
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
1 bal.
 (bourbon bio)
250 ml
130 g
50 g
1 ČL
štipka
Krém:
1 ks
1 PL
Ovocná omáčka:
 mrazené
 (lístky)




Postup

  1. 1

    V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie. V miske zmiešame suché ingrediencie. Postupne pridáme zmes z tofu, zvyšok mandľového mlieka a vymiešame hustejšie cesto - nemalo by byť príliš husté, ani príliš riedke.

  2. 2

    Na panvici rozohrejeme trošku kokosového oleja a do horúceho dáme za malú naberačku cesta. Lievance opekáme z oboch strán pár minút, kým nie sú pekné bledohnedé.

  3. 3

    Pokým sa pečú lievance, pripravíme krém. Očistené avokádo nakrájame priamo do mixéra. Pridáme kakao a podľa chuti javorový sirup. Zmes rozmixujeme na lahodný avokádový krém.

  4. 4

    Nakoniec si pripravíme ovocnú omáčku z mrazených malín, ktoré dáme na panvicu, pridáme zrnká granátového jablka a zalejeme javorovým sirupom. Privedieme do varu a odstavíme.

  5. 5

    Hotové lievance naplníme avokádovým krémom a prelejeme ovocnou omáčkou. Ozdobíme čerstvým ovocím a lístkom mäty.

Diskusia k receptu