Pomaly dusené jelenie stehno fotorecept
Foto: kimlo
Na toto jedlo som sa inšpiroval receptom od varechárky @kukulienka71, uvádza ho na svojom blogu pod rovnakým názvom, zmenil som len typ úpravy, namiesto Zobraziť celý popisNa toto jedlo som sa inšpiroval receptom od varechárky @kukulienka71, uvádza ho na svojom blogu pod rovnakým názvom, zmenil som len typ úpravy, namiesto pekáča v rúre som použil môj osvedčený pomalý hrniec a výsledok bol výborný.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso očistíme a odblaníme. Ja som mal z mladého ako bratia Česi hovoria "kolouška", krásny chudý kúsok...
-
2
Pokrájame ho na väčšie kúsky, asi tak aby vyšli 2-3 na jednu porciu.
-
3
Slaninu nakrájame na malé kocky, a na troche masti vyškvaríme a vyberieme. Vo výpeku osmažíme nakrájané cibule a na kolieska nakrájané mrkvy. Keď chytia farbu, pridáme bobokový list, týmian a plátky cesnaku.
-
4
Na inej panvici na masti osmažíme mäso zo všetkých strán, aby sa zatiahlo.
-
5
K cibuli s mrkvou pridáme 2 PL hustého paradajkového pretlaku a vyrestujeme.
-
6
Zalejeme asi 3 dl vriacej vody a rozmiešame. Zatiahnuté mäso aj s výpekom vložíme do pomalého hrnca...
-
7
...pridáme odložené oškvarky, na plátky pokrájané šampiňóny a osolíme.
-
8
Pridáme zmes mrkvy s cibuľou...
-
9
...podľa potreby doplníme trochou vody a prikryté dusíme na LOW 5-6 hodín. Výhoda je, že sa nemusíme o nič starať, ani kotrolovať či podlievať... a po byte sa šíri krásna vôňa.
-
10
Mäso je na konci mäkké a šťavnaté, omáčku netreba zahusťovať. Prílohu si každý zvolí sám, ja som dal zemiakovú kašu.
-
11
Kto nemá pomalý hrniec, môže použiť podľa pôvodného receptu pekáč a prikryté v rúre dusiť pri 120 - 130 °C asi 3 hodiny.
Ďakujem, aj mi dáš kontakt tak Ti pošlem nejaké recepty ktoré som už odskúšal. Držím palce :-)
Aj tak by sa dalo...nabudúce skúsim so sušenými.
Ej parádne si navaril bratku, vidím že to ide aj z hovädziny, aj keď som o tom nikdy nepochyboval. Recept na králika dám až ho budem zase robiť. Nech sa Ti darí. :-)
Ďakujem veľmi pekne. Tak to sa veľmi teším. Poslala som e-mail :)
Ahoj Kvakac.Dobre si doporučil.Mal som stehno z Daniela,tak som použil tento recept.Žampióny som použil hnedé,a keď som koštoval hotové jedlo,priplietol sa mi do očí šípkový džem,reku čo by to spravilo,keby som ho tam primiešal za kopcovatú polievkovú lyžicu,a dobre som urobil.Ešte som nechal zapnutý pom.hrniec pol hodinu,a do rána som nechal chladnúť v špajzi.Dnes som si túto dobrotu dal na obed s ryžou,no neskutočná dobrota,ja tiež doporučujem tento recept.
Len vyskúšaj.Ja som si ho pripravil,a môžem doporučiť.Bol znamenitý.