
Fúkané kokosové rožteky
Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s kokosom a pridáme na kocky nakrájané maslo...

Laskonky s kakaovým krémom
Bielky a cukor vyšľaháme nad parou, kým nevznikne husté cesto, šľaháme aspoň 10 minút....

Medovníky od babičky
Maslo, cukor a med dáme do hrnčeka a prehrejeme tak, aby sa všetko roztopilo, ...

Čokoládový koláč s lieskovcami
Vo vodnom kúpeli roztopíme nalámanú horkú čokoládu. Keď je čokoláda roztopená, pomaly k nej prišľaháme...

Snehové dobrôtky s karamelovým krémom
Bielky a cukor vyšľaháme nad parou, cca 10 minút, aby bol bielok uvarený. Musí...

Kokosové rožteky
Maslo, kokos, múku a práškový cukor spolu dáme do misky a snažíme sa vytvoriť cesto,...

Kávové zrná
Na falošný marcipán si preosejeme cukor a aj sušené mlieko, pridáme med a po lyžičkách vodu,...

Limetkový cheesecake so škoricovými čipsami
Korpus: Najemno rozdrvíme sušienky v kuchynskom robote. Potom ich zmiešame s roztopeným maslom a natlačíme na dno tortovej formy....

Pardubické medovníčky zo Salajky
Ingrediencie na sirup zmiešame a necháme mierne vrieť 5 - 7 minút.

Kokosová pena s pomarančovým krémom a tekvicovou zmrzlinou
Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma doslova chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami, tvarmi a napokon aj vtipným servírovaním....

Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...

Orechové linecké so žĺtkovou polevou
Keksíková verzia obľúbených orechových rezov so žĺtkovou polevou.

Hovädzí plátok na drienkovom lekvári a bielom víne
Nedeľný obed z hovädzieho mäsa, ktoré som pripravovala na drienkovom lekvári a bielom víne.

Opitý Izidor
Opitý Izidor patrí na našich stoloch ku klasike. Určite ste sa stretli s rôznymi variáciami tohto...

Neskutočne voňavé arašidové koláčiky
Tip na kúsok zdravšie a neskutočne voňavé nielen vianočné koláčiky. Nenáročné na suroviny a prípravu...

Minikalorické sušienky
Myslím, že každá z nás si chce zamlsať a nemať pri tom výčitky svedomia ;) ...

Dubnická pochúťka
Špecifickými ingredienciami tohto jedla je bryndza a pór, ktoré dodávajú jedlu výbornú chuť....

Cestoviny so špenátom a orechami podľa Tomáša Kucuka
Určite poznáte cestoviny na rôzne spôsoby. Tomáš Kucuk, Mister Slovenskej republiky 2019 ich robí takto....

Bezlepkové žerbó rezy
Z mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Nakysnutý kvások zmiešame s ostatnými surovinami a...

Medovníčky
Jednoduchý ale výborný recept na medovníčky bez špeciálneho mixu korenín na medovníčky.

Nugátové guľky s marcipánom a kokosom
Najskôr zmiešame nugát a marcipán, potom pridáme 70 g roztopenej čokolády a dohladka vymiesime. Hmotu zabalíme do...

Citrónová babeta s kokosom
Tento koláč je krásny, nadýchaný, so sviežou chuťou citrónu. V obchodoch sa začal predávať okolo roku 1970. Staršia generácia si naň určite pamätá....