Pečená plnená bravčová krkovička na červenom víne fotorecept
Foto: izabella929
Nedeľný obed z bravčovej krkovičky, ktorú som naplnila jednoduchou plnkou, len rožok, pažítka a vajce.
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Bravčovú krkovičku som umyla, osušila a vyklepala. Pripravila som si čerstvú pažítku, ktorú som nakrájala na drobno.
-
2
Mäso som osolila, okorenila. Mastné časti som orezala a nakrájala na malé kocky.
-
3
Rožok som nakrájala na malé kocky, pridala som pažítku a vajce, všetko premiešala.
-
4
Plnku som uložila na mäso.
-
5
A zrolovala.
-
6
Zviazala som kuchynským špagátom a konce poistila šprádlom.
-
7
Mastné odrezky som vypiekla.
-
8
Vyložila na tanier.
-
9
Na tuku som opiekla mäsovú roládu zo všetkých strán.
-
10
Pridala som cibuľu a cesnak, osolila a korenila aj zvonku a podliala červeným vínom.
-
11
Piekla som ju na 160 °C 50 minút. Upečenú roládu som vyložila na dosku a nechala odpočívať 15 minút. Potom som odstránila špagáty aj špáradlá.
-
12
Nakrájala som ju na plátky.
-
13
Podávala som ju s domácimi zemiakovými hranolkami a paradajkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
Bolo to až moc diétne mäso..mohla som pridať do plnky sušenú paradajku, ale na to som prišla až keď to bolo upečené...Ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne za komentár...
Milá @haji i mne chutilo...ďakujem pekne za komentár ...
Tiež mi slinky tečú,keď vidím fajne kysnuté koláče...mám rada plnené mäsa,lebo sú šťavnaté...ďakujem pekne za komentár...