Nakladaný hermelín
Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 11. septembra 2020
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 11. septembra 2020

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Očistenú kapiu nakrájame na menšie kúsky. Čili nakrájame nadrobno. Hermelíny rozpolíme, prípadne ešte pokrájame na trojuholníčky a posypeme trochou mletej papriky.
- 2
Do pohára s viečkom kladieme striedavo hermelíny, cesnak, cibuľu, kapiu a bobkový list. Každý kúsok syry vždy zalejeme olejom a pridáme korenie. Postup opakujeme, až kým nenaplníme celý pohár.
- 3
Syr musí byť úplne ponorený v oleji a v pohári nesmie byť žiadna vzduchová bublina, preto v prípade potreby syry stlačíme alebo pootočíme. Nakoniec poháre zakryjeme viečkom a necháme odležať v chladničke. Podávame najlepšie o päť dní.
Tiež nakladaný hermelín:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu