Nakladaný hermelín
Nakladaný hermelín

Nakladaný hermelín

Oxana Habovčíková
z hotela Park Inn by Radisson Danube Bratislava, 11. septembra 2020
Nakladaný hermelín
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava

Suroviny

10 ks
500 ml
4 ks
2 ks
10 strúčikov
1 ČL
30 ks
15 ks
10 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Očistenú kapiu nakrájame na menšie kúsky. Čili nakrájame nadrobno. Hermelíny rozpolíme, prípadne ešte pokrájame na trojuholníčky a posypeme trochou mletej papriky.

  2. 2

    Do pohára s viečkom kladieme striedavo hermelíny, cesnak, cibuľu, kapiu a bobkový list. Každý kúsok syry vždy zalejeme olejom a pridáme korenie. Postup opakujeme, až kým nenaplníme celý pohár.

  3. 3

    Syr musí byť úplne ponorený v oleji a v pohári nesmie byť žiadna vzduchová bublina, preto v prípade potreby syry stlačíme alebo pootočíme. Nakoniec poháre zakryjeme viečkom a necháme odležať v chladničke. Podávame najlepšie o päť dní.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre