Sladko-kyslé hydinové prsia
Foto: siuuu
Sweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii. Tak som vyskúšala urobiť Zobraziť celý popisSweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii. Tak som vyskúšala urobiť aj doma. Inšpiráciou mi bolo viacero receptov v najväčšej kuchárskej knihe - na internete, ktoré som si upravila podľa seba.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
250 g (alebo morčacie) |
|
2-3 PL (celozrnná) |
|
1 PL |
|
1-2 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
Zálievka: | |
1-1,5 dl (alebo ananásová) |
|
1 PL |
|
1-2 PL |
|
1-2 strúčiky |
|
1 PL |
|
0,5 dl |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Dáme rozpáliť panvicu s olejom. Umyté a osušené mäso pokrájame na prúžky alebo menšie kúsky, osolíme. Vajíčka vidličkou alebo metličkou prešľaháme, môžeme jemne osoliť. Múku zmiešame s polovicou množstva Solamylu. Mäso obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v múkovo-škrobovej zmesi. Vložíme do rozpálenej panvice a sprudka opečieme zo všetkých strán.
- 2
Zálievka: Vodu s cukrom, pomarančovou šťavou a ryžovým octom (je jemnejší ako klasický - ak použijete klasický, tak polovičné množstvo) dáme variť. Keď sa cukor rozpustí, pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a zvyšok Solamylu, necháme prevariť. Pridáme k orestovanému mäsu, alebo mäso pridáme k omáčke, premiešame a podávame. Najlepšie s ryžou, posypané napríklad jarnou cibuľkou.
- 3
U nás bola dnes ako príloha čierna ryža Venere, ktorá je celozrnná, bezlepková a má mnoho benefitov pre organizmus. A okrem toho aj dobre chutí.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Som rada, že chutilo ;-)