Kuracie prsia
Kuracie prsia

Sladko-kyslé hydinové prsia

siuuu - fotkasiuuu, 14. septembra 2020
Sladko-kyslé hydinové prsia
Foto: siuuu

Sweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii. Tak som vyskúšala urobiť Zobraziť celý popisSweet and sour kombináciu milujem. Ak náhodou navštívim ázijskú reštauráciu či bistro - vždy si dám mäsko v tejto kombinácii. Tak som vyskúšala urobiť aj doma. Inšpiráciou mi bolo viacero receptov v najväčšej kuchárskej knihe - na internete, ktoré som si upravila podľa seba.

2
porcie
15 minút
príprava
10-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (alebo morčacie)
2-3 PL (celozrnná)
1 PL
1-2 ks
podľa potreby
Zálievka:
1-1,5 dl (alebo ananásová)
1 PL
1-2 PL
1-2 strúčiky
1 PL
0,5 dl
1 PL




Postup

  1. 1

    Dáme rozpáliť panvicu s olejom. Umyté a osušené mäso pokrájame na prúžky alebo menšie kúsky, osolíme. Vajíčka vidličkou alebo metličkou prešľaháme, môžeme jemne osoliť. Múku zmiešame s polovicou množstva Solamylu. Mäso obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v múkovo-škrobovej zmesi. Vložíme do rozpálenej panvice a sprudka opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Zálievka: Vodu s cukrom, pomarančovou šťavou a ryžovým octom (je jemnejší ako klasický - ak použijete klasický, tak polovičné množstvo) dáme variť. Keď sa cukor rozpustí, pridáme sójovú omáčku, prelisovaný cesnak a zvyšok Solamylu, necháme prevariť. Pridáme k orestovanému mäsu, alebo mäso pridáme k omáčke, premiešame a podávame. Najlepšie s ryžou, posypané napríklad jarnou cibuľkou.

  3. 3

    U nás bola dnes ako príloha čierna ryža Venere, ktorá je celozrnná, bezlepková a má mnoho benefitov pre organizmus. A okrem toho aj dobre chutí.

Diskusia k receptu

nyka11
Mnam dakujem za recept, dnes som vyskusala a chutilo :) Akurat sa mi nepodarilo to masko tak dobre obalit..
1x siuuu