Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom

siuuu - fotkasiuuu, 15. septembra 2020
Rýchle cestoviny s medvedím cesnakom
Foto: siuuu

Chuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak rozmixovaný s olivovým Zobraziť celý popisChuť cesnaku mám veľmi rada a obľúbila som si aj cestoviny. Od kolegyňky som dostala pastu z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak rozmixovaný s olivovým olejom, soľou a trochou klasického cesnaku), takže keď sa mi nechcelo dlho stáť pri sporáku, pripravila som toto jednoduché, ale chutné jedlo.

2
porcie
5 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

150-200 g podľa chuti
podľa chuti
1,5 - 2 l
1 ČL
2-3 ks čerstvé
podľa chuti strúhaný




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente (na skus) a scedíme - malé množstvo vody odložíme bokom.

  2. 2

    Pastu z medvedieho cesnaku (medvedí cesnak môžeme nahradiť inými bylinkami - napr. bazalkou, petržlenovou či mrkvovou vňaťou a podobne) rozmiešame s trochou vody z cestovín, pridáme k uvareným a scedeným cestovinám, premiešame, pridáme pokrájané paradajky, premiešame, posypeme strúhaným parmezánom a hneď podávame. Jednoduché, rýchle a chutné papaníčko.

Diskusia k receptu

farbuska
Robievam úplne rovnako - je to veľmi jednoduché a pritom veľmi chutné. Niekedy, keď nemám čerstvé paradajky (najradšej používam cherry rajčinky), použijem aj sušené paradajky naložené v olivovom oleji. Tiež veľmi dobré.
babkamt
Občas robievam aj ja takéto cestoviny s medvedím cesnakom. Mám tiež naložený medvedí cesnak v olivovom oleji.
2x siuuu a haji