Kurací twist so špargľou a slaninou fotorecept
Foto: petullka
Ľahký a rýchly obed či večera.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.
-
2
Každý plátok narežeme (nie úplne prerežeme) na polovicu, aby vznikol dlhy pásik.
-
3
Prsia dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme korenie podľa chuti, ja som dala soľ, korenie a sušený cesnak a cibuľu. Premiešame rukou a necháme cca 1/2 hodiny postáť.
- 4
Zatiaľ umyjeme špargľu a odrežeme jej drevnaté konce. Každú špargľu omotáme plátkom slaninou a pásikom kuracieho mäsa. Poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C cca 25 minút.
- 5
Ako prílohu som spravila kašu z batatov a dresing z kyslej smotany ochutený lyžicou majonézy, korením, pažítkou a citrónovou šťavou. Dobrú chuť.
Tiež kuracie prsia:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Až teraz som si všimla tento koment.... Nooo s tou špargľou je to chutné, ale ani s kabanosom by to nemuselo byť zle 😁 môžeš skúsiť a daj vedieť 😉