Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kurací twist so špargľou a slaninou fotorecept

petullka - fotkapetullka, 9. septembra 2020
Kurací twist so špargľou a slaninou (fotorecept)
Foto: petullka

Ľahký a rýchly obed či večera.

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
12 ks
12 plátkov
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na plátky hrubé cca 1,5 cm.

    Kurací twist so špargľou a slaninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Každý plátok narežeme (nie úplne prerežeme) na polovicu, aby vznikol dlhy pásik.

    Kurací twist so špargľou a slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prsia dáme do misky, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme korenie podľa chuti, ja som dala soľ, korenie a sušený cesnak a cibuľu. Premiešame rukou a necháme cca 1/2 hodiny postáť.

  4. 4

    Zatiaľ umyjeme špargľu a odrežeme jej drevnaté konce. Každú špargľu omotáme plátkom slaninou a pásikom kuracieho mäsa. Poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 200 °C cca 25 minút.

    Kurací twist so špargľou a slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ako prílohu som spravila kašu z batatov a dresing z kyslej smotany ochutený lyžicou majonézy, korením, pažítkou a citrónovou šťavou. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Celkom dobrý nápad. Páči sa mi, len ta špargľa musí byť. Nemôže byť miesto nej Prešovský kabanos? Len sa pýtam.