Gulášová polievka Lacnáčik fotorecept
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38 centov na 0,3 l porciu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1000 g |
|
2400 g (kosti) |
|
1200 g očistené |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Očistíme si hovädziu hruď cca 1 kg a získame 700 g mäsa, ktoré pomelieme. Cena 4 eurá (kosť a loj použijem na iný vývar).
-
2
Harfy z bravčovej krkovičky (cca 2400 g) očistíme a získame cca 650 g mäsa. Kosti sú z rozrábky, kde pomerne luxusne vykosťujú. Cena 1 euro za 1 kg.
-
3
Pripravíme si všetky suroviny.
-
4
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú papriku a mleté hovädzie mäso, osolíme a dochutíme koreninami.
-
5
Keď je hovädzie mäso opražené, pridáme bravčový orez, očistenú pokrájanú papriku a paradajku.
-
6
Pridáme bravčové kosti (700 g, zvyšné odložím na iný vývar do mrazničky) a varíme 45 minút. Keď mäso mäkne, pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú.
-
7
Na záver posypem drveným majoránom. A môžeme servírovať.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu