Gulášová polievka
Gulášová polievka

Gulášová polievka Lacnáčik fotorecept

emdy - fotkaemdy, 10. septembra 2020
Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept)
Foto: emdy

Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38 centov na 0,3 l porciu.

20
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
2400 g (kosti)
1200 g očistené
3 ks
1 ks
2 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme si hovädziu hruď cca 1 kg a získame 700 g mäsa, ktoré pomelieme. Cena 4 eurá (kosť a loj použijem na iný vývar).

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Harfy z bravčovej krkovičky (cca 2400 g) očistíme a získame cca 650 g mäsa. Kosti sú z rozrábky, kde pomerne luxusne vykosťujú. Cena 1 euro za 1 kg.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú papriku a mleté hovädzie mäso, osolíme a dochutíme koreninami.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je hovädzie mäso opražené, pridáme bravčový orez, očistenú pokrájanú papriku a paradajku.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme bravčové kosti (700 g, zvyšné odložím na iný vývar do mrazničky) a varíme 45 minút. Keď mäso mäkne, pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver posypem drveným majoránom. A môžeme servírovať.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu