Gulášová polievka Lacnáčik fotorecept
Foto: emdy
Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38 centov na 0,3 l porciu.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme si hovädziu hruď cca 1 kg a získame 700 g mäsa, ktoré pomelieme. Cena 4 eurá (kosť a loj použijem na iný vývar).
-
2
Harfy z bravčovej krkovičky (cca 2400 g) očistíme a získame cca 650 g mäsa. Kosti sú z rozrábky, kde pomerne luxusne vykosťujú. Cena 1 euro za 1 kg.
-
3
Pripravíme si všetky suroviny.
-
4
Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú papriku a mleté hovädzie mäso, osolíme a dochutíme koreninami.
-
5
Keď je hovädzie mäso opražené, pridáme bravčový orez, očistenú pokrájanú papriku a paradajku.
-
6
Pridáme bravčové kosti (700 g, zvyšné odložím na iný vývar do mrazničky) a varíme 45 minút. Keď mäso mäkne, pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú.
-
7
Na záver posypem drveným majoránom. A môžeme servírovať.
Máš iné normy alebo jedákov. :))) Je to len polievka nie guláš. A tanier ma štandardne 2,5-3 dcl
Nie nemám iné normy ani reštauráciu. Varím pre rodinu a nie pre platiacich zákazníkov. A z 3l hrnca mám 7 porcií a nie 10. Preto som sa nad tým pozastavil.
Výhoda je že to mäso sa naraz spraví a pomerne rýchlo.
Určite a podľa ČSN