Gulášová polievka
Gulášová polievka

Gulášová polievka Lacnáčik fotorecept

emdy - fotkaemdy, 10. septembra 2020
Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept)
Foto: emdy

Lacná polievka za pár centov. 6 litrov je 20 porcií a náklady na suroviny sú 38 centov na 0,3 l porciu.

20
porcií
15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
2400 g (kosti)
1200 g očistené
3 ks
1 ks
2 ks
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistíme si hovädziu hruď cca 1 kg a získame 700 g mäsa, ktoré pomelieme. Cena 4 eurá (kosť a loj použijem na iný vývar).

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Harfy z bravčovej krkovičky (cca 2400 g) očistíme a získame cca 650 g mäsa. Kosti sú z rozrábky, kde pomerne luxusne vykosťujú. Cena 1 euro za 1 kg.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si všetky suroviny.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú papriku a mleté hovädzie mäso, osolíme a dochutíme koreninami.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď je hovädzie mäso opražené, pridáme bravčový orez, očistenú pokrájanú papriku a paradajku.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme bravčové kosti (700 g, zvyšné odložím na iný vývar do mrazničky) a varíme 45 minút. Keď mäso mäkne, pridáme očistené nakrájané zemiaky a varíme kým nezmäknú.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na záver posypem drveným majoránom. A môžeme servírovať.

    Gulášová polievka Lacnáčik (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Mne sa to páči dal by som si takú dobrotu. No ale 20 porcii zo šesť litrov. Veď stravníci musia byť hladný, jedine dosýtiť sa chlebom.