Slaná štrúdľa zo špaldového lavašu
Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lavaš potrieme ajvarom. Slaninku, cuketu a cibuľu pokrájame na tenké plátky, aby sme mali pri reze peknú mozaiku. Všetko rovnomerne poukladáme na rozotretý ajvar a zasypeme najemno postrúhaným syrom, ktorý zmes spojí, aby sa štrúdľa pri krájaní nerozpadla.
- 2
Lavaš s náplňou zrolujeme, potrieme žĺtkom a pečieme v rúre vopred predhriatej na 180 °C na 15–20 minút.
Tiež slaná štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tortilla , len niekto to volá aj lavaš. Aj niektorí turci to tak volajú :-) varecha.pravda.sk/recepty/ekmek-tortilla-chlieb-fotorecep...
Recepty sú dosť na Tortillu / Lavaš -len kludne vymeníš klasickú hladkú za špaldovú :-)
@danielas
Lavaš je nekysnutý chlieb v tvare placky, pochádza z Arménska. Dostať ho kúpiť aj hotový v niektorých pekárňach alebo špeciálnych predajniach. Ak by ste si ho chceli pripraviť doma, tu je jeden recept:
varecha.pravda.sk/recepty/lavas-nekysnuty-armensky-chlieb...
Dakujem pekne