Slaná štrúdľa
Slaná štrúdľa

Slaná štrúdľa zo špaldového lavašu

Lukáš Kováčik
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 16. septembra 2020
Slaná štrúdľa zo špaldového lavašu
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
100 g
100 g
150 g
1 ks
100 g
Na potretie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Lavaš potrieme ajvarom. Slaninku, cuketu a cibuľu pokrájame na tenké plátky, aby sme mali pri reze peknú mozaiku. Všetko rovnomerne poukladáme na rozotretý ajvar a zasypeme najemno postrúhaným syrom, ktorý zmes spojí, aby sa štrúdľa pri krájaní nerozpadla.

  2. 2

    Lavaš s náplňou zrolujeme, potrieme žĺtkom a pečieme v rúre vopred predhriatej na 180 °C na 15–20 minút.

Diskusia k receptu

mahreb
Také nevím co je to lavaš. Prosím, bylo by možné vložit recept? Děkuji.
cesminaz
@mahreb (17.9.2020 06:35)

Recepty sú dosť na Tortillu / Lavaš -len kludne vymeníš klasickú hladkú za špaldovú :-)
siuuu
Vyskúšané ... použila som pšeničný lavaš (hotový), ajvar, prosciutto crudo, cuketu a pór, určite ešte budem robiť - bolo to výborné a rýchle. Možno sa niekedy dopracujem aj k domácemu lavašu.


1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia