Ríbezľový džem
Ríbezľový džem

Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky

prosiska - bez fotkyprosiska, 13. septembra 2020
Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky
Foto: prosiska

Veľmi jednoduchý recept na výborný džemík. Hotový za menej než hodinku.

10-12
porcií
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
1 kg




Postup

  1. 1

    Ríbezle oberieme zo stopiek.

  2. 2

    Dame ich vhodnej nádoby, rozmixujeme tyčovým mixérom podľa potreby. Kto chce mať v džeme aj bobuľky, pomixuje menej atď.

  3. 3

    Pridame cukor, premiešame, aby sa rozpustil.

  4. 4

    Naplníme do pohárov a sterilizujeme cca 20 minút, aby sa chytili viečka.

  5. 5

    Potom necháme poháre vychladnúť pod dekou a máme hotovo.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavé, skôr mi to pripadá, ako streilizovaný kompót, neviem si predstaviť konzistenciu toho.... skôr by som to skúsila robiť - piecť v rúre na plechu......
evanaaa
@radost , pozrela som sa, ale Katka ríbezle povarila a až potom dala do pohárikov, na rozdiel od @prosiska , kde sa len sterilizuje bez varenia......no ale verím, že je dobrý aj tak.
emdy
Čierna ríbezla v akejkovek podobe. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia