Džem z čiernych ríbezlí pre lenivé gazdinky
Foto: prosiska
Veľmi jednoduchý recept na výborný džemík. Hotový za menej než hodinku.
10-12
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ríbezle oberieme zo stopiek.
- 2
Dame ich vhodnej nádoby, rozmixujeme tyčovým mixérom podľa potreby. Kto chce mať v džeme aj bobuľky, pomixuje menej atď.
- 3
Pridame cukor, premiešame, aby sa rozpustil.
- 4
Naplníme do pohárov a sterilizujeme cca 20 minút, aby sa chytili viečka.
- 5
Potom necháme poháre vychladnúť pod dekou a máme hotovo.
Tiež džem:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/dzem-z-ciernych-ribezli-fotorec...