Čerešňový džem s čokoládou fotorecept
Foto: babkamt
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Vykôstkované čerešne pomixujeme, dáme variť.
-
2
Odvážime si 400 g cukru.
-
3
Pripravíme si horkú čokoládu. Ja som použila 74 %.
-
4
Z odváženého množstva cukru odoberieme 3 PL, ktoré pridáme k želírovaciemu prípravku 2:1 Gelfix extra. Premiešame.
-
5
Želírovací prípravok zmiešaný s cukrom pridáme k čerešniam spolu so šťavou z jedného citróna. Podľa návodu na obale povaríme. Pridáme aj zvyšný cukor.
-
6
A pridáme nastrúhanú čokoládu.
-
7
Horúci džem nalejeme do pripravených fliaš, uzatvoríme. Necháme vychladnúť pod dekou. Džem je výborný na palacinky.
Diskusia k receptu