Orechové rezance po mojom
Milujem cestoviny a orechy. A toto je nádherné nostalgické jedlo, ktoré milujeme, tak prečo si ho nepripomenúť? V jednoduchosti je krása a teraz na jeseň isto poteší dušu aj srdiečko ;)
3-4
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 bal. široké (tagliatele) |
|
|
|
|
|
250 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Uvarim si cestoviny v slanej vode, ja pouzivam siroke rezance. Pomeliem orechy.
- 2
Ked su cestoviny uvarene, scedim ich a zmiesam s lekvarom (ja som mala jahodovy), mletymi orechami a cukrom (kazdy podla chuti kto ma rad ako sladke).
- 3
A podavam. Niekto ich este pecie alebo pridava karamel ci oprazene orechy, no my ich mame radi takto.
Tiež rezance:
Ďalšie recepty:
- 2
Máme veľmi radi rezance s orecham, s maslom. Na tanier ich rozložím dookola taniera a lekvár- ľubovoľný - dám do stredu ako červené oko a podľa chuti stravníkov sa jeho množstvo zväčšuje alebo zmenšuje.
@izabella929
To ano ked je cas spravit si aj domace cestovinky je paradne ale u mna je ho uz malo.
A ano aj s makom su vyborne ;)
Ďakujem za komenty
Tak to Ano a je to raz dva ':)