Mriežkový tvarohový koláč fotorecept
Foto: babkamt
príprava
na 180/160 °C
Suroviny
150 g |
|
30 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
70 ml smotanový |
|
1 PL |
|
štipka |
|
100 g |
|
Na plnku: | |
60 g |
|
200 ml smotanový |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
250 g |
|
Na potretie cesta: | |
1 ks |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Polohrubú múku spolu s kypriacim práškom, práškovým cukrom a štipkou soli preosejeme. Pridáme 100 g nakrájaného masla, spravíme mrveničku.
-
2
Nakoniec pridáme 1 PL citrónovej šťavy, 1 žĺtok a 70 ml smotanového jogurtu. Vypracujeme hladké cesto. Cesto uložíme na 30 minút do chladu.
-
3
Potom cesto rozdelíme asi na 2/3 tretiny a 1/3. Väčšie cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Použila som plech s rozmermi 30 x 20 cm. Predpečieme ho pri 180 °C 20 minút.
-
4
Kým sa cesto pečie, pripravíme plnku. Tvaroh zmiešame s jogurtom, cukrom, s celým vajcom a škrobom. Plnku rozotrieme na predpečené cesto. Zvyšné cesto rozvaľkáme na tenký plát, pokrájame radielkom na prúžky, z ktorých vytvoríme na plnke mriežku. Koláč potrieme rozšľahaným bielkom, ktoré nám zostalo z cesta. Koláč dopekáme na 160 °C cca 40 minút.
-
5
Upečený necháme trochu vychladnúť.
-
6
Pokrájame ho.
-
7
Vrch trochu posypeme práškovým cukrom a môžeme ho ochutnať.
Tiez som si vsimla, ze maslo nie je v surovinach, uz som sa tesila, ze pojde o menej tucny kolacik
Autorka receptu do surovín doplnila 100 g masla. Ďakujeme za upozornenie.
Ďakujem za upozornenie. Už som chýbajúci údaj doplnila.
Ďakujem, už dlhšie som ho chcela spraviť, tiež sa mi pozdával:-)
Tvojim skvostom sa nevyrovná:-)
Už je všetko ako má byť. ˇUdaj som doplnila.
Dôverne poznám ten pocit, keď pri obrazovke musím prehľtať slinky:-)
Ešte z neho kúsok zostal, ak sa poponáhlaš, tak sa ti ujde:-)
Ďakujem za milý komentár.
Ďakujem za pochvalu.