Nepečený cheesecake s polevou slaný karamel fotorecept
Na dnešný sviatočný dník niečo jednoduché a rýchle.
porcií
príprava
Suroviny
| Sušienkový korpus: | |
| 220 g čerstvé |
|
| 100 g čerstvé |
|
| 1 PL |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 20 ml |
|
| 2 bal. |
|
| Poleva: | |
| 200 g |
|
| 100 g čerstvé |
|
| 100 ml |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Sušienky rozmixujeme na prach, maslo rozpustíme vylejeme na sušienky, pridáme med. Premiešame a zmes natlačíme rukou do tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme do chladničky stuhnúť.
- 2
Suroviny na plnku.
- 3
Plnka: Najprv pripravíme želatínu za studena podľa návodu so 100 ml vlažnej vody, v ktorej rozpustíme želatínu. Postupne pridáme zbytok surovín a dobre premiešame.
- 4
Plnku nanesieme rovnomerne na sušienkový korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
- 5
Medzitým si pripravíme slaný karamel. Cukor skaramelizujeme, pridáme maslo pokrájané na menšie kúsky a miešame, pokiaľ sa všetko nespojí. Opatrne prilejeme smotanu (má schopnosť sa veľmi dvíhať po vliatí, dáme pozor) a vymiešame do hladka. Odstavíme, pridáme soľ, premiešame a necháme vychladnúť. Polevu nalejeme na plnku. Dáme do chladničky stuhnúť. Prajem dobrú chuť.
- 2









Diskusia k receptu