Roláda so sunquickovou (pomarančovou) polevou fotorecept
Foto: olinecka
Sviežu chuť roláde dodáva výborná poleva.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
200 g čerstvé |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Poleva: | |
220 g |
|
3 PL |
|
2-3 PL studená |
|
1 ČL |
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka a cukor kryštál vyšľaháme do penista, múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do vaječnej peny.
-
2
Väčší plech (41x32 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech s papierom vylejeme cesto, zarovnáme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečené cesto ešte za horúca preložíme na navlhčenú utierku a zrolujeme do utierky, viď foto.
-
3
Zrolovaný korpus necháme vychladnúť.
-
4
Plnka: V mlieku s cukrom a štipkou soli uvaríme hustý puding, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
5
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a korpus potrieme džemom.
-
6
Na džem rozotrieme plnku do 3/4 korpusu. Pomocou utierky zrolujeme.
-
7
Roládu dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Poleva: V miske zmiešame práškový cukor, sirup, vodu a olej. Vymiešame do hladka a potrieme roládu. Vložíme do chladničky.
-
9
Po miernom stuhnutí roládu horúcim nožom nakrájame, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Ďakujem za komentár, vymýšľam, ako potešiť. Môj vnučik Denisko len prišiel ani tanierik nepotreboval. Naozaj svieži.
Ďakujem za krásny komentár.