Roláda so sunquickovou (pomarančovou) polevou fotorecept
Sviežu chuť roláde dodáva výborná poleva.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
200 g čerstvé |
|
500 ml |
|
2 bal. |
|
3 PL |
|
štipka |
|
Poleva: | |
220 g |
|
3 PL |
|
2-3 PL studená |
|
1 ČL |
|
Na potretie korpusu: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka a cukor kryštál vyšľaháme do penista, múku zmiešame s práškom do pečiva a primiešame do vaječnej peny.
-
2
Väčší plech (41x32 cm) vyložíme papierom na pečenie, boky vymastíme maslom a vysypeme múkou. Na plech s papierom vylejeme cesto, zarovnáme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20 minút. Upečené cesto ešte za horúca preložíme na navlhčenú utierku a zrolujeme do utierky, viď foto.
-
3
Zrolovaný korpus necháme vychladnúť.
-
4
Plnka: V mlieku s cukrom a štipkou soli uvaríme hustý puding, zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s vychladnutým pudingom.
-
5
Z vychladnutého korpusu odstránime papier na pečenie, boky upravíme a korpus potrieme džemom.
-
6
Na džem rozotrieme plnku do 3/4 korpusu. Pomocou utierky zrolujeme.
-
7
Roládu dáme do chladničky stuhnúť.
-
8
Poleva: V miske zmiešame práškový cukor, sirup, vodu a olej. Vymiešame do hladka a potrieme roládu. Vložíme do chladničky.
-
9
Po miernom stuhnutí roládu horúcim nožom nakrájame, ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.
Tiež roláda:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Ďakujem za komentár, vymýšľam, ako potešiť. Môj vnučik Denisko len prišiel ani tanierik nepotreboval. Naozaj svieži.
Ďakujem za krásny komentár.