Tapas s nakladanou paprikou
Manchego je syr vyrábaný v španielskej oblasti La Mancha z mlieka oviec plemena Manchega. Zreje od...
Základný recept na kysnuté cesto
Základom prípravy kysnutého cesta je vždy zvlášť zmiešať sypké suroviny a potom pridávať tekuté suroviny....
Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...
Kuracia polievka so zeleninou
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny...
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak mám rád na rôzne spôsoby, tak prečo nevyskúšať z neho urobiť aj chutnú a...
Divoké hovädzie s hrubozrnnou horčicou na čiernom pive
Výborný a jednoduchý recept, určite som ho nerobil naposledy. Našiel som ho na internete, ...
Bezlepkové kváskové rožky
Z vody, Rolls mixu a ryžového kvásku pripravíme rozkvas, ktorý prikrytý necháme kysnúť do druhého...
Orechová bábovka
Upiekla som túto bábovku, aby som vyskúšala mleté orechy, ktoré som kúpila v obchodnom reťazci....
Šampiňóny na francúzsky spôsob
Žampiony na másle zastříknuté bílým vínem. Ideálně s bílým pečivem,
Buchty pre začiatočníkov
Priznám sa, že už si nepamätám, kde som vzala pôvodný recept, ale na prvý pohľad sa mi páčil a postupne som ho ešte upravovala tak, aby vyšiel čo najlepšie....
Hrnčeková jahodová bublanina
Najskôr vyšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame vlažné mlieko, olej, múku...
Hovädzie vo vlastnej šťave s kôprovou omáčkou
Takýto obed sme mali po dlhšej dobe. Množstvo surovín závisí od toho, koľkých hladošov potrebujeme...
Taštičky s tvarohovou a jablkovou plnkou
Univerzálne cesto, ktoré využijete nielen na tieto taštičky....
Citrónová bábovka s čučoriedkovým krémom
Táto bábovka si vás podmaní osviežujúcou citrónovou chuťou, šťavnatosťou a aj výborným čučoriedkovým krémom.
Hrnčekový tvarohovo-marhuľový strúhaný koláč
Jednoduchý koláčik, ktorý zvládnu aj začiatočníci, poteší aj najnáročnejších.
Hovädzie na šťave so slovenskou ryžou
Výborné jedlo, ktoré patrí už roky medzi naše obľúbené. Jeho príprava je veľmi jednoduchá a výsledok neuveriteľne chutný....
Základné pľundrové cesto
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Môžete si ho pripraviť aj do zásoby....
Torta s lesným ovocím
Oddelíme bielky od žĺtkov a bielky so štipkou soli šľaháme do peny. Postupne pridávame kryštálový cukor...
Bezlepkové cesnakové uzly a vence
Z droždia, cukru a asi 100 ml teplej vody pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10...