Slané cuketové palacinky bez lepku
Foto: novalim
V cuketovej sezóne treba aspoň raz vyskúšať recept na cuketové palacinky bez lepku. Letné, výdatné jedlo, ktoré si môžete
vychutnávať samostatne, len s Zobraziť celý popisV cuketovej sezóne treba aspoň raz vyskúšať recept na cuketové palacinky bez lepku. Letné, výdatné jedlo, ktoré si môžete
vychutnávať samostatne, len s nejakým dresingom, či kyslou smotanou, alebo ich podávať ako prílohu k letným polievkam –
vyskúšajte napríklad našu paradajkovú polievku z pečených paradajok.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g (so šupkou, bez jadierok) |
|
350 g (alebo PK špeciál) |
|
300 ml (alebo kefír) |
|
4 ks |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
(na opekanie) |
|
Postup
-
1
Umytú a jadierok zbavenú cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle, zľahka posolíme, premiešame a necháme odstáť, aby pustila šťavu. Bezgluténovú múku Promix UNI alebo PK špeciál premiešame so soľou a sódou bikarbónou.
- 2
Z odstatej cukety vyžmýkame tekutinu, pridáme celé vajcia a dobre všetko spolu premiešame. Ďalej prilejeme acidofilné mlieko alebo kefír a rozmiešame. Túto tekutú zmes prilejeme do pripravenej bezgluténovej múky a varechou alebo metličkou vymiešame na polotekutú zmes. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a sušeným cesnakom a necháme krátko postáť.
- 3
Medzitým si pripravíme panvicu, ktorú rozohrejeme a potrieme tenkou vrstvou oleja. Na rozpálený olej potom nanesieme asi 2 malé naberačky pripravenej palacinkovej zmesi, uhladíme povrch a cuketové palacinky opekáme z každej strany zo dve – tri minúty do zlatista.
- 4
Cuketové palacinky bez lepku podávame ešte teplé, spolu s dresingom, kyslou smotanou alebo ako zájedok k polievke. Vyskúšajte napríklad našu letnú paradajkovú z pečených paradajok.
- 5
Táto dávka vystačí na 8 ks cuketových palaciniek (s priemerom asi 20 cm).
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu