Cuketové palacinky
Cuketové palacinky

Slané cuketové palacinky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 21. augusta 2023. Komerčný recept.
Slané cuketové palacinky bez lepku
Foto: novalim

V cuketovej sezóne treba aspoň raz vyskúšať recept na cuketové palacinky bez lepku. Letné, výdatné jedlo, ktoré si môžete vychutnávať samostatne, len s Zobraziť celý popisV cuketovej sezóne treba aspoň raz vyskúšať recept na cuketové palacinky bez lepku. Letné, výdatné jedlo, ktoré si môžete vychutnávať samostatne, len s nejakým dresingom, či kyslou smotanou, alebo ich podávať ako prílohu k letným polievkam – vyskúšajte napríklad našu paradajkovú polievku z pečených paradajok.
Zdroj: www.novalim.sk

8 ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g (so šupkou, bez jadierok)
350 g (alebo PK špeciál)
300 ml (alebo kefír)
4 ks
1/2 ČL
1 ČL
1 ČL
 (na opekanie)




Postup

  1. 1

    Umytú a jadierok zbavenú cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle, zľahka posolíme, premiešame a necháme odstáť, aby pustila šťavu. Bezgluténovú múku Promix UNI alebo PK špeciál premiešame so soľou a sódou bikarbónou.

  2. 2

    Z odstatej cukety vyžmýkame tekutinu, pridáme celé vajcia a dobre všetko spolu premiešame. Ďalej prilejeme acidofilné mlieko alebo kefír a rozmiešame. Túto tekutú zmes prilejeme do pripravenej bezgluténovej múky a varechou alebo metličkou vymiešame na polotekutú zmes. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a sušeným cesnakom a necháme krátko postáť.

  3. 3

    Medzitým si pripravíme panvicu, ktorú rozohrejeme a potrieme tenkou vrstvou oleja. Na rozpálený olej potom nanesieme asi 2 malé naberačky pripravenej palacinkovej zmesi, uhladíme povrch a cuketové palacinky opekáme z každej strany zo dve – tri minúty do zlatista.

  4. 4

    Cuketové palacinky bez lepku podávame ešte teplé, spolu s dresingom, kyslou smotanou alebo ako zájedok k polievke. Vyskúšajte napríklad našu letnú paradajkovú z pečených paradajok.

  5. 5

    Táto dávka vystačí na 8 ks cuketových palaciniek (s priemerom asi 20 cm).

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia