Čučoriedkový tart s bielou čokoládou
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
Korpus: | |
300 g (rozdrvené alebo rozmixované) |
|
130 g |
|
1-2 PL |
|
Čučoriedková náplň: | |
400 g |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
100 ml |
|
2 PL (Gustin) |
|
200 ml |
|
200 g |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Na korpus všetky suroviny zmiešame a rovnomerne natlačíme do formy na tart s priemerom 26 cm. Dáme do chladu, kým pripravíme čučoriedkovú náplň.
- 2
Čučoriedky dáme do hrnca, pridáme vanilkový a kryštálový cukor, vodu a necháme variť na miernom ohni. Keď trochu zmäknú, rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme škrob a varíme do zhustnutia. Hotové nalejeme na stuhnutý korpus a necháme stuhnúť.
- 3
Do menšieho hrnca nalejeme smotanu a necháme zohriať na platni (nesmie vrieť). Do teplej smotany pridáme čokoládu a necháme roztopiť. Nakoniec vmiešame cream cheese. Krém nalejeme na čučoriedkovú vrstvu. Tart je najlepšie nechať v chlade cez noc.
Tiež Čučoriedkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie, korpus je skoro ako na cheesecake
Nie úplne, to je ako korpus na cheesecake
Ďakujem za vysvetlenie. Jednoduché, no mňa by to nenapadlo. Mám teda chrobáka v hlave. Niečo podobné upiecť a takto nádherne dozdobiť.