Čučoriedkový zákusok
Čučoriedkový zákusok

Čučoriedkový tart s bielou čokoládou

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 23. augusta 2023

Suroviny

Korpus:
300 g (rozdrvené alebo rozmixované)
130 g
1-2 PL
Čučoriedková náplň:
400 g
1 bal.
1 PL
100 ml
2 PL (Gustin)
200 ml
200 g
200 g




Postup

  1. 1

    Na korpus všetky suroviny zmiešame a rovnomerne natlačíme do formy na tart s priemerom 26 cm. Dáme do chladu, kým pripravíme čučoriedkovú náplň.

  2. 2

    Čučoriedky dáme do hrnca, pridáme vanilkový a kryštálový cukor, vodu a necháme variť na miernom ohni. Keď trochu zmäknú, rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme škrob a varíme do zhustnutia. Hotové nalejeme na stuhnutý korpus a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Do menšieho hrnca nalejeme smotanu a necháme zohriať na platni (nesmie vrieť). Do teplej smotany pridáme čokoládu a necháme roztopiť. Nakoniec vmiešame cream cheese. Krém nalejeme na čučoriedkovú vrstvu. Tart je najlepšie nechať v chlade cez noc.

Diskusia k receptu

dvorka
Zaujala ma fotka, prekrásna výzdoba, no a práve to ma najviac zaujímalo, ako sa také akoby fúkané čmáranice robia a z čoho. škoda že v popise tento bod chýba.
dvorka
@frommykitchendotcom (23.8.2023 17:11)

Ďakujem za vysvetlenie. Jednoduché, no mňa by to nenapadlo. Mám teda chrobáka v hlave. Niečo podobné upiecť a takto nádherne dozdobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia