Paradajková polievka
Paradajková polievka

Polievka z pečených paradajok

novalim - fotkanovalim, 19. augusta 2023
Polievka z pečených paradajok
Foto: novalim

Vynikajúca letná paradajková polievka, ktorú si pripravíte z pečených paradajok, sa stane vaším favoritom. Tak intenzívna chuť na slnku dozretých letných rajčín vďaka pečeniu Zobraziť celý popisVynikajúca letná paradajková polievka, ktorú si pripravíte z pečených paradajok, sa stane vaším favoritom. Tak intenzívna chuť na slnku dozretých letných rajčín vďaka pečeniu obzvlášť vynikne. Správne dochutená bylinkami a ozdobená strúhaným parmezánom je tým najlepším prázdninovým letným jedlom.
Zdroj: www.novalim.sk

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

asi 2 kg čerstvé
1 menšia hlavička
1 ks
zopár vetvičiek
1 liter
 strúhaný
 čerstvá (na ozdobu)




Postup

  1. 1

    Najprv plech na pečenie pofŕkame olivovým olejom a naukladáme naň umyté, osušené a na polovice poprekrajované rajčiny (reznou časťou nahor). Je dobré skombinovať viacero druhov rajčín, chuť polievky bude oveľa intenzívnejšia. Pridáme očistené strúčiky cesnaku, nahrubo nakrájanú očistenú cibuľu a všetko spolu premiešame, posolíme a okoreníme. Na vrch dáme vetvičky byliniek, ako napríklad čerstvý rozmarín, tymian a oregano.

  2. 2

    Paradajky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňoch asi pol hodinu. Kým sa paradajky pečú, pripravíme si liter zeleninového vývaru – buď z kocky alebo ak máme, použijeme mrazený vývar.

  3. 3

    Po dopečení vyberieme z pečených paradajok bylinky. Paradajky, cesnakové strúčiky a cibuľu preložíme do vyššej nádoby a ponorným mixérom ich ešte horúce rozmixujeme. Pridáme zeleninový vývar, ešte chvíľu všetko premixujeme a napokon polievku dochutíme soľou, čerstvo mletým čiernym korením, prípadne sušenými bylinkami.

  4. 4

    Paradajková polievka z pečených rajčín chutí najlepšie posypaná parmezánom a ozdobená bazalkou. Môžeme k nej podávať napríklad bezlepkové krutóny z nášho bezlepkového chleba alebo s cuketovými palacinkami podľa nášho receptu.

Diskusia k receptu

cesminaz
Ja som tiež robila pred pár dňami. Ja som ale upiekla aj zopár paprík. A pravdaže vývar som žiadny nedávala, nebolo treba🙂






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia