Krehký koláč s lesným ovocím a tvarohom
mesačník Varecha, 23. augusta 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Bobuľové ovocie z lesa či zo záhradky vynikajúco chutí naukladané na krehkom ceste.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL studená |
|
Náplň: | |
300 g (lesná zmes) |
|
250 g |
|
1 ks |
|
60 g |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Preosiatu múku a cukor zmiešame. Zapracujeme nakrájané maslo. Pridáme žĺtok s octom a vodou a spracujeme cesto. Zabalené vo fólii necháme cesto odležať aspoň 30 minút v chladničke.
- 2
Cesto rozdelíme na dva diely. Rozvaľkáme na pláty a na papieri na pečenie prenesieme na plechy alebo do foriem.
- 3
Na cestá rozdelíme tvaroh a naň ovocie. Okraje cesta prehneme cez plnku, potrieme bielkom a koláče bohato posypeme kryštálovým cukrom. Odložíme na 10 minút do chladničky.
- 4
Vychladené koláče vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, pečieme 35–40 minút, kým bude cesto zlatisté a chrumkavé.
- 5
Varianty chutí: Na tento koláč sa hodí takmer akékoľvek ovocie. Skúste zmiešať napríklad kúsky nektáriniek, broskyne a polovice sliviek. Ak sa nebojíte experimentovať, vyskúšajte kombináciu čučoriedok a tymianu. Fantasticky chutia slivky spolu s badiánom a so škoricou.
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu