Slivkové brownies podľa Pyca
foodbloger, 18. augusta 2023
Foto: Martin PYCO Rausch
Tento recept zaznamenal na sociálnych sieťach foodblogera Martina Pyca Rauscha veľký ohlas. Vyskúšajte ho aj vy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
230 g (mäkké) |
|
1 ks |
|
90 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
4 PL (alebo kakao) |
|
200 ml |
|
100 ml |
|
200 g |
|
1,5 PL |
|
280 g |
|
1 ČL |
|
30 g (čipsy) |
|
Postup
-
1
Zmäknuté a prezreté banány v hlbšej mise roztlačíme na kašu a primiešame celé vajce.
- 2
Pridáme trstinový cukor, lyžičku drveného kardamómu, lyžičku škorice a karobový prášok alebo kakao. Na rozdiel od kakaa karobový prášok je prirodzene sladkastý.
- 3
Do vymiešanej zmesi pridáme tekuté suroviny - mlieko a olivový olej.
- 4
V samostatnej mise spojíme preosiatu polohrubú múku so sódou bikarbónou. Vzniknutú sypkú zmes postupne vmiešame do tekutej. Cesto bude trochu redšie, ale presne tak to je v poriadku.
- 5
Mäkké slivky pokrájame na menšie časti (kyslejšie odrody doplníme lyžicou cukru). Zmiešame s lyžičkou škrobu. Nebojte sa použiť aj celkom prezreté a mäkké slivky, efekt a farba budú vďaka tomu po upečení ešte výraznejšie.
- 6
Plech (25 x 32 cm) vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. Navrch rozmiestnime kúsky sliviek, posypeme kúskami čokolády a vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C.
- 7
Pečieme približne 40 minút, kým sa cesto prestane lepiť pri teste so špajdľou. Vďaka použitému papieru ho ľahko vyberieme z formy. Koláč nekrájame za horúca, zbytočne by sme z neho uvoľnili teplotu a po vychladnutí by už nebol taký nadýchaný.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu