Cviklovo-uhorkový šalát s kyslou smotanou fotorecept
Foto: kvakac
Mali sme veľa čerstvých uhoriek a sterilizovanej cvikle, tak sme začali robiť tento šalát. V týchto teplých dňoch je to dobré osvieženie.
porcií
príprava
Suroviny
300 g čerstvé |
|
330 g (1 pohár) |
|
5 ks (uvarené na tvrdo) |
|
2 ks stredná |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
2 PL (podľa chuti) |
|
2 PL (posekaný) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
500 ml |
|
Postup
-
1
Sterilizovanú cviklu dáme odtiecť od nálevu cez sitko. Nálev si odložíme.
-
2
Vajcia uvarené na tvrdo necháme ochladiť a nastrúhame na veľkých okách. Pridáme k cvikle do misy.
-
3
Uhorky nastrúhame na malých okách, pridáme do misy.
-
4
Cibuľu pokrájame na drobnejšie a dáme tiež do misy. Ja som použil dvojakú cibuľu.
-
5
Ďalej pridáme nasekaný kôpor, korenie, čili omáčku, worchester omáčku, ocot, cukor a soľ.
-
6
Nakoniec pridáme kyslú smotanu.
-
7
Všetko to dobre premiešame, ak je to husté, pridáme nálev z cvikle, podľa seba odhadneme hustotu. Necháme to nažiť aspoň 12 hodín. Potom je tá správna chuť. V týchto horúčavách je to osvieženie a dobrá papanica. U nás to jeme samotné, no dobré je k tomu aj kuracie varené mäso.
Vďaka za koment. Aj je nám to teraz v týchto horúčavách veľmi chuti.
Na toto obdobie ako stvorené:
varecha.pravda.sk/recepty/studeny-borsc-saltibarsciai-fot...
Vďaka za koment. O tomto recepte som nemal ani páru. Som rád že si to dala už som si to aj uložil a popredu citim že to bude chutné, vďaka zaň.