Čokoládové semifreddo
Čokoládové semifreddo

Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami

novalim - fotkanovalim, 22. augusta 2023. Komerčný recept.
Čokoládové semifreddo s bezlepkovými keksami
Foto: novalim

V horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je to špecialita talianskej kuchyne - Zobraziť celý popisV horúcich letných dňoch sa nám žiada nejaké osvieženie, preto sme dnes pre vás pripravili mrazené čokoládové semifreddo. Je to špecialita talianskej kuchyne - semifreddo doslova znamená polomrazený. Vyzerá veľmi efektne a chutí božsky. V kombinácii s pistáciami a našimi chrumkavými bezlepkovými keksami Mariela vás určite očarí. Príprava nie je vôbec zložitá, zato výsledkom sa môžete blysnúť na párty či rodinnej oslave.
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
25 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

1 bal.
3 ks
2 ks
1 ČL
220 g
500 ml
250 g kvalitná, aspoň 50 % (+ na hoblinky)
hrsť nesolené (alebo iné orechy)




Postup

  1. 1

    Do ohňovzdornej misy dáme celé vajcia spolu so žĺtkami, krupicovým cukrom a vanilkovým extraktom. Misu položíme na hrniec s mierne vriacou vodou na sporáku a šľaháme do hustej svetlej peny. Trvá to približne 7 minút. Hotový vaječný krém dáme preč z vodného kúpeľa a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Vyšľahanú šľahačku zľahka gumenou varechou zapracujeme do krému. Nakoniec primiešame aj vo vodnom kúpeli roztopenú a vychladnutú čokoládu.

  3. 3

    Pripravíme si formu na biskupský chlebíček, ktorú vystelieme potravinovou fóliou tak, že prevísa cez okraje formy. Na dno formy teraz poukladáme bezlepkové keksy Mariela. Čokoládovú zmes vlejeme do formy a povrch uhladíme stierkou. Posypeme na sucho opraženými orechmi a dáme do mrazničky - ideálne na celú noc.

  4. 4

    Stuhnuté semifreddo opatrne pomocou fólie vyberieme z formy a preklopíme na tácku sušienkami smerom nahor. Posypeme čokoládovými hoblinkami, prípadne zvyšnými orechmi. Pred podávaním necháme 10 minút povoliť v chladničke.

  5. 5

    TIP: Sušienky Mariela môžeme poukladať aj po bokoch formy, prípadne nimi prikryť aj povrch. Semifreddo chutí výborne preliate ovocnou omáčkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia