Fit ovocný koláč s tvarohom a marhuľami
Foto: kucharocka123
Hrnčekový recept na ovocný koláč s tvarohom a marhuľami. Žiaden pridaný cukor, jeho náhrady, ani biela múka.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
2 PL (mandľové, kešu...) |
|
na hrot noža (cejlónska) |
|
1/2 ks (dreň) |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
Tvarohová náplň: | |
250 g |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
Na vymastenie formy: | |
podľa potreby |
|
Na potretie koláča: | |
1 PL (bez pridaného cukru) |
|
1 PL |
|
Na ozdobenie: | |
2 ks |
|
1 ks |
|
hrsť |
|
Postup
-
1
Banány zbavíme šupky, nakrájame na kolieska, ktoré prekrojíme napoly. Ošúpané jablká nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou. Marhule pokrájame na malé kocky, polovicu odložíme bokom na ozdobenie. Orechy zomelieme, pár kusov nasekáme, nasucho opečieme na panvici a tiež odložíme na dekoráciu. Mak zomelieme, ovsené vločky pretriedime a pomelieme nahrubo.
- 2
Pripravíme si náplň. Tvaroh, kyslú smotanu, banán a pár kvapiek citrónovej šťavy vyšľaháme v šľahači. Nakoniec ručne zamiešame nadrobno nakrájané marhule.
- 3
Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme so štipkou soli. Suché ingrediencie premiešame a dáme do nádoby šľahača. Pridáme žĺtky, nakrájaný banán, jablká, vanilkovú dreň a cca 2-3 minúty spolu šľaháme. Do zmesi ručne zamiešame sneh z bielkov.
- 4
Cesto rozdelíme na dve časti. Jednu rozotrieme na dno okrúhlej, najlepšie tortovej formy (priemer 24 cm), ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie a boky natreli tukom. Povrch zarovnáme, navrstíme tvarohovú náplň, zakryjeme druhou časťou cesta a zahladíme.
- 5
Koláč vložíme do rúry predhriatej na 180 °C. Pečieme cca 45 minút. Kontrolujeme špajdľou.
- 6
Upečený necháme vychladnúť na mriežke. Uvoľníme rám formy, vrch koláča natrieme džemom, potom orechovým maslom, poukladáme nakrájané marhule, banány a posypeme opraženými nasekanými orechmi. Necháme stuhnúť v chladničke. Dobrú chuť!
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu