Malinové parfait s pistáciami
Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 19. augusta 2023
mesačník Varecha, 19. augusta 2023
Foto: Shutterstock
4-6
porcie
porcie
30 (+ mrazenie) minút
príprava
príprava
Suroviny
200 g |
|
120 g |
|
4 ks (veľmi čerstvé) |
|
250 ml (33 %) |
|
podľa chuti (nesolené) |
|
štipka |
|
1 stonka (čerstvá) |
|
Postup
-
1
Čerstvé žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Smotanu tiež vyšľaháme a opatrne zmiešame so žĺtkovou penou, pridáme aj štipku korenia.
- 2
Opatrne vmiešame maliny a na kúsky nasekané pistácie. Niekoľko z nich odložíme na ozdobu.
- 3
Zmes nalejeme do formy (s objemom asi 800 ml) a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Necháme stuhnúť.
- 4
Pred podávaním napustíme do drezu horúcu vodu. Formu krátko ponoríme, kým parfait na okrajoch povolí. Potom ho vyklopíme na tácku, ozdobíme malinami, pistáciami a mätou. Môžeme poprášiť cukrom. Nakrájame na plátky a môžeme podávať.
- 5
Nádobu, do ktorej dáme parfait pred zmrazením, môžeme vopred vyložiť potravinárskou fóliou. Pred podávaním vyklopíme aj s fóliou, ktorú následne stiahneme a zmrzlinu ozdobíme.
Tiež zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu