Malinová zmrzlina
Malinová zmrzlina

Malinové parfait s pistáciami

Jarmila Horváthová
mesačník Varecha, 19. augusta 2023
Malinové parfait s pistáciami
Foto: Shutterstock
4-6
porcie
30 (+ mrazenie) minút
príprava

Suroviny

200 g
120 g
4 ks (veľmi čerstvé)
250 ml (33 %)
podľa chuti (nesolené)
 štipka
1 stonka (čerstvá)




Postup

  1. 1

    Čerstvé žĺtky a práškový cukor vyšľaháme do peny. Smotanu tiež vyšľaháme a opatrne zmiešame so žĺtkovou penou, pridáme aj štipku korenia.

  2. 2

    Opatrne vmiešame maliny a na kúsky nasekané pistácie. Niekoľko z nich odložíme na ozdobu.

  3. 3

    Zmes nalejeme do formy (s objemom asi 800 ml) a vložíme do mrazničky aspoň na 4 hodiny. Necháme stuhnúť.

  4. 4

    Pred podávaním napustíme do drezu horúcu vodu. Formu krátko ponoríme, kým parfait na okrajoch povolí. Potom ho vyklopíme na tácku, ozdobíme malinami, pistáciami a mätou. Môžeme poprášiť cukrom. Nakrájame na plátky a môžeme podávať.

  5. 5

    Nádobu, do ktorej dáme parfait pred zmrazením, môžeme vopred vyložiť potravinárskou fóliou. Pred podávaním vyklopíme aj s fóliou, ktorú následne stiahneme a zmrzlinu ozdobíme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia