prazdny

Medovníčky

Dezerty

Tieto medovníčky sú zaraz mäkkučké tak ich musím strážiť aby ich deti a priateľ nepojedli skôr než...

prazdny

Makové hviezdičky

Dezerty

Vypracujeme cesto a dáme do chladničky. Stačí hodinku.

prazdny

Rizoto s tuniakom

Hlavné jedlá

vyskúšali sme recept z časopisu - a chutilo naozaj skvele

prazdny

Oreo cheesecake

Torty

Tento cheescake som piekla prvýkrát na oslavu. Recept som našla na internete, troška som ho...

prazdny

Najlepšie vianočné medovníčky

Tento recept mám už 6 rokov. Dala mi ho moja učiteľka slovenčiny ešte na strednej škole....

prazdny

Hovädzie akože – mandle - s ryžou

Hovädzie mäso

Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...

prazdny

Paradajková kapusta zahustená sladkým zemiakom

Hlavné jedlá

Batáty (kumarasy) majú veľké hľuzy a chutia sladkasto. Vo svojej kuchyni ich úspešne využívam už šiesty...

prazdny

Burizony v srnčom chrbáte

Dezerty

Tento recept mám od svojej mamminky, tak dúfam že bude chutit aj vám. nakolko sa nerada hrám...

prazdny

Pravé Sandokanove oči

Dezerty

Tento recept je neodmysliteľnou súčasťou každých Vianoc a nikdy nesmie chýbať na vianočnom stole. Toto su...

prazdny

Takzvané zbytkové špagety

Cestoviny

Keď nebolo takmer nič v chladničke a nebol ani čas variť, tak som sa rozhodla pre...

prazdny

Dvojfarebný pletenec

Koláče

Cesto je vlastne vianočkové. Chcela som aby sa skôr upieklo, tak som zvolila túto variantu a splietla...

prazdny

Rybka na masle

Hlavné jedlá

Taka rýchla fajna večera:)... alebo obedik:)

prazdny

Kokosové stromčeky

Dezerty

Cesto:Všetky suroviny vymiešať a nechať odležať 20 minút. Potom cesto rozvaľkáme a vykrajujeme stromčeky.

prazdny

Obrátený jablkový koláč - Tarte Tatin

Koláče

Rýchly koláč - pochádza z Francúzska. Cesto sa dá nahradiť aj lístkovým cestom.

prazdny

Jednoduchá karfiolová polievka

Polievky

Do hrnca si dáme roztopiť maslo, pridáme kúsky karfiolu, ktoré opražíme, poprášime hladkou múkou,...

prazdny

Segedínsky guláš Tina

Bravčové mäso

Moje časom nabrané skúsenosti, počas môjho varenia pre moju rodinku.

prazdny

Syrovobrokoličková variácia študenta

Cestoviny

Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...

prazdny

Úliky

Dezerty

Minulý rok som ich robila prvýkrát na Vianoce a určite si ich zopakujem aj tieto sviatky, ...

prazdny

Hrnčekový perník

Koláče

Ako začínajúca gazdinka sa orientujem na menej zložité varenie a pečenie, niežeby som to nevedela, ...

prazdny

Škoricovo-nutelový koláč

Koláče

Chcela som upiecť niečo rýchle a škoricové a toto sa podarilo. :-) Výborné pečivko k rannej...

prazdny

Škoricové štvorlístky

Opäť recept z časopisu, odskúšaný, výborný, vianočný... :)

prazdny

Jablkové keksíky

Tento recept som objavila v časopise a po niekoľkých pokusoch som sa rozhodla ho sem zavesiť, ...

prazdny

Drožďová praženica

Bezmäsité jedlá

Klasická praženica, vylepšená čerstvým droždím.

prazdny

Tomat blomkål

Bezmäsité jedlá

Karfiol s paradajkovo - cesnakovo - syrovou omáčkou.

prazdny

Špagety talianského priateľa

Cestoviny

Farebné špagety s olivovým olejom, cesnakom, petržlenovou vňaťou a čili papričkou.

prazdny

Ranný šalát

Bezmäsité jedlá

Strúhaná mrkva a jablko s vlašskými orechmi a lyžicou jogurtu.

prazdny

Jablková zimná šarlota

Koláče

Sama doma, chuť na sladke, na stole posledne dve jablká, čo už majú svoju...

prazdny

Sudová kvasená kapusta z Liptova

Na spodok suda uložíme kapustné listy, pridáme pár kúskov chrenu, strapec hrozna, kôrku z...

prazdny

Univerzálne cestíčko na rezne

Bravčové mäso

Rada používam toto cestíčko, lebo je univerzálne na rezne, syr, karfiol alebo čokoľvek čo chceme vyprážať.

prazdny

Segedínsky guláš

Bravčové mäso

Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...

prazdny

Oščadnický kokosový dezert

Dezerty

Oščadnický vianočný koláč, dezert, výborný.

prazdny

Oščadnické nepečené gulky.

Dezerty

Vianočné nepečené.

prazdny

Belgický Waterzooi

Kuracie mäso

Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...

prazdny

Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo

Bezmäsité jedlá

Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ...

prazdny

Tvarohové rezy so želatínou

Dezerty

Postup: 1. cesto: Bielka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme žĺtka a postupne múku. Upečieme na...

prazdny

Ružová tortička

Torty

Pre najlepšiu kamáratku.