Zemiačiky s klobáskou Jamie Oliver

macka228 - fotkamacka228, 15. apríla 2013

Takže tento recept je jednoduchý a veľmi chutný. Nieje úplne tak môj vlastný, je to trochu pozmenení recept Jamie-ho Olivera. Ktorého mimochodom zbožnujem a Zobraziť celý popisTakže tento recept je jednoduchý a veľmi chutný. Nieje úplne tak môj vlastný, je to trochu pozmenení recept Jamie-ho Olivera. Ktorého mimochodom zbožnujem a má skvelé recepty!

2-3
porcie
5-10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Ako prvé si pokrájame zemiačiky na stredne veľké kocky. Potom cibuľku na drobno. Na panvicu dáme rozpáliť olej. Pridáme cibuľku, necháme zmäknúť (nie úplne). Ďalej si nakrájame rajčinku (na stredne veľké kocky) a klobásku (na kolieska).

  2. 2

    K cibuľke doložíme ostatné suroviny (okrem klobásky!) Necháme tak 5 min. dusiť (na miernom ohni) a pridáme klobásku. (suroviny netreba podlievať, sami pustia šťavu) Kontrolujeme mäkkosť zemiakov a ďalej dusíme. Tak 5 minút pred koncom pridáme bazalku a bambíno (asi tak polovicu).

  3. 3

    Dodusíme, odstavíme z ohňa, naložíme a môžme papkať :)

Diskusia k receptu

mirkamt
Zaujímavá kombinácia. Môžem sa opýtať, čím si zmenila pôvodný recept? Mimochodom, v surovinách ti chýba paradajka.
macka228
Pôvodní recept som videla v jednej Jeho kuchárskej relácii a čo som si zapamätala to som urobila. Pozmenila som množstvo surovín a niektoré bylinky som vynechala. Opravím :)
jamarlen
cibuľa, či cibuľka?
pri toľkých zdrobnelinách v recepte to je nejasné... nuž, ale ak nie je "olejček", tak to bude cibuľka , veď sú tam len dva zemiačiky....:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia