Sviečková so smotanovo syrovou omáčkou a hlivou fotorecept
Foto: salamandrovec
Recept pochádza zo Salamandrovej kuchyne - Nové Zámky. Je to bežné jedlo a patrí medzi moje najobľúbenejšie tak som si ho trošku vylepšil.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme suroviny. Nakrájame mäso na kocky. Nakrájame cibuľu na malé kocky. Nastrúhame mrkvu a petržlen. Nakrájame hlivu na malé kusy.
-
2
Na oleji opražíme cibuľku & hlivu.
-
3
Medzitým restujeme mäso na panvici kým nezbledne. A potom odstavíme.
-
4
Do orestovanej cibuľie s hlivou pridáme mrkvu a petržlen. Restujeme kým nezmäkne.
-
5
Ďalej pridáme opražené mäso aj s výpekom. Podlejeme vodou a varíme kým všetko pekne zmäkne. Samozrejme okoreníme podľa chuti & pridáme bobkové listy.
-
6
Zahustíme smotanou vymiešanou so syrom a múkou. Privedieme do varu a odstavíme.
-
7
Hotové :) :) :)
-
8
A podávame do prasknutia :) :) :) Niekoľko krát za sebou :)
Bude ich ešte mnoho... Možno tu raz aj dačo vyhrám :) :) :)
A to som sviečkovú robil prvý krát v živote a sám bez pomoci inej osoby...
@izabella929 , @mesiar50 , @elysa - Ďakujem :)