Krémová karfiolová polievka s pangrattou

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. apríla 2013

Opäť jednoduchá a chutná polievočka, troška inak :-)))

6
porcií
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
4-5 ks
150 ml
Pangratta :
4 krajce
1 PL
2-3 strúčiky
1 ks




Postup

  1. 1

    Karfiol a zemiaky očistíme, nakrájame, vložíme do osolenej vody a varíme domäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom do hladka a pridáme smotanu. Premiešame a ešte chvíľku povaríme.

  2. 2

    Pangratta : Zo staršieho chleba, vyberieme striedku, rozmrvíme na plech, pridáme roztopené maslo zmiešané s prelisovaným cesnakom, nakrájanou čili papričkou a petržlenovou vňaťou. Všetko spolu dobre premiešame a vložíme do rozohriatej rúry. Sušíme pri teplote 150°C. Občas premiešame. Sušenie trvá len malú chvíľku a preto treba dávať veľký pozor :-)

  3. 3

    Hotovú polievku posypeme pangrattou a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu

alexa73
Presne takéto polievky zbožňujem ! Pangratta vyzerá veľmi chutne , určite vyskúšam !
elixir
pangrattu som ešte nikdy nerobila, vyzerá krásne, určite skúsim :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia