Hovädzia sviečková

fotostano - fotkafotostano, 15. apríla 2013

...bol som práve v obchode a ohlásila sa sestra na návštevu; mali tam pekný kus sviečkovice, tak som ho kúpil.

Suroviny

1 kg
2 ks
4 ks
1/2 ks
1 ks
1/4 ks
2 ks
3 ks
3 ks
3 ks
1 ks
1 ks
2 PL
4 PL




Postup

  1. 1

    ...na úvod sa ospravedlňujem, že som zabudol fotografovať - spomenul som si, keď boli taniere poloprázdne... mäso som umyl a po dĺžke prešpikoval 2 párkami a 1/4 mrkvy, potom som ho z každej strany opiekol na oleji , aby sa zatiahlo ( spolu asi 20 min), osolil, okorenil čerstvo mletým korením a uložil bokom)

  2. 2

    na oleji som osmažil cibuľu, pridal pokrájanú koreňovú zeleninu ( mrkvy je raz toľko ako bielej zeleniny -tip od Jara Žideka), 5 min som to opekal, preložil do sklenenej nádoby s vekom, vrátil mäso, a pri 120 stupňoch som to v rúre prikryté dusil 2,5 hod., mäso bolo mäkúčke, vybral som ho zabalil do alobalu na 15 min... a potom nakrájal naprieč vlákna na úhľadné plátky...

  3. 3

    vybral som bobkový list a korenie, v hlbšej nádobe som ponorným mixérom vymixoval zeleninu aj s bylinkami, pridal horčicu,domácu smotanu, dochutil soľou, cukrom, trochou citrónovej šťavy - omáčka bola krásne voňavá, hladká, lesklá, nebolo potrebné ani pasírovať...a mala krásnu farbu a chuť... podával som so žemľovou knedľou, ale kupovanou, lebo som nemal čas robiť domácu...

Diskusia k receptu

smajliqa
jej a ja som akurat zhanala recept v diskusiach, to je nahoda :D
afataga
prepanaja take vyborne maso znehodnotit parkom? taka skoda
fotostano
...mne nešlo ani tak o mäso ako o tú omáčku, mala veľmi dobrú chuť...myslím, že mäso sa môže dať aj kuracie, morčacie, i divina...
cajika
tú šťavu si viem predstaviť, vonia to až sem, wau, idem na to ale bez tej párky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia