Hrianka s bryndzou, jahodami a balsamico crema

igurman - fotkaigurman, 16. apríla 2013
Hrianka s bryndzou, jahodami a balsamico crema
Foto: igurman

Skutočne "gurmánska záležitosť". Dnes nám pekne vykuklo slnko dostal som chuť na niečo osviežujúce. Pokiaľ ste niečo podobné ešte neskúšali, tak je najvyšší čas. Zobraziť celý popisSkutočne "gurmánska záležitosť". Dnes nám pekne vykuklo slnko dostal som chuť na niečo osviežujúce. Pokiaľ ste niečo podobné ešte neskúšali, tak je najvyšší čas. Za chvíľu tu máme obdobie "májová bryndza" a to potom bude paráda. Úspešnú prípravu Vám praje autor: iGurman.com Čo budeme potrebovať: (robil som to prvý krát, preto tie malé množstvá.)

3
porcie
3 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
3
20 ml
5 g
40 g




Postup

  1. 1

    Do panvice si vylejeme ocot a necháme tak 2 - 3 minúty odpariť (jemne zredukujeme).

  2. 2

    Hrianky, prípadne pláty chleba, si jemne potrieme maslom. A opečieme na panvici, gril by bol ideálny. Nakrájame si jahody na kocky. Panvicu s octom odstavíme z ohňa a pridáme nakrájané jahody. Dobre premiešame a necháme ich troška ohriať.

  3. 3

    Opečené hrianky natrieme vrstvou bryndze, na ne naukladáme jahody a posypeme čerstvo posekanou pažítkou. Dáme na tanier a ešte prizdobíme, cik-cak, balzamikovou omáčkou. Keď nemáme tak zvyškom octu z panvice.

Diskusia k receptu

rea1
zneje to úplne bláznivo ale keď som si predstavila tie chute, tak sa mi to vlastne celkom páči. na trhu už boli včera jahody z maďarska, ktoré voňali a dokonca aj chutili ako jahody (15 € kilo!), tak dnes cestou domov niečo zakúpim a vyskúšam. nedá mi nevyskúšať, nedá veru. :-)
mijaita
@kimlo @margaretka28 ale na tvarohu pokapane medem a cokoladou, ozdobene matou nebo medunkou? Bude to vyborne :-) Proto pisu, ze pro me inspirace !
babav
Škoda, že nemám cerstvu bryndzu...krasna a iste veľmi chutna hrianka.
Vdaka za inšpiráciu!
dogagador
najskor ochutnam jahody s bryndzou a potom, ak sa mi to nepobije, tak mozem skusit :-)
babidka
Vyzera to ako strasne "uletena" kombinacia ktora nemoze chutit . Ale uz som sa velakokrat presvedcila ze zdanie moze klamat :-) Takze ak mi to nebude chutit tak si to viackrat neurobim ...:-))))
gabriele
hrianky opecene v hriankovaci...potrete bryndzou oblozene ochutenymi jahodami...uzasna pochutka :) ...namiesto pazitky davam mätove listky...jahody iba pokrajane bez octu...ale okorenene ciernym korenim...a bryndza prava ovcia...najlepsia-podla mna-je od pani Apolenikovej z Pruziny...ale dobra je aj prava ovcia z Kluknavy




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia