Foto: igurman
Skutočne "gurmánska záležitosť". Dnes nám pekne vykuklo slnko dostal som chuť na niečo osviežujúce. Pokiaľ ste niečo podobné ešte neskúšali, tak je najvyšší čas. Zobraziť celý popisSkutočne "gurmánska záležitosť". Dnes nám pekne vykuklo slnko dostal som chuť na niečo osviežujúce. Pokiaľ ste niečo podobné ešte neskúšali, tak je najvyšší čas. Za chvíľu tu máme obdobie "májová bryndza" a to potom bude paráda. Úspešnú prípravu Vám praje autor: iGurman.com Čo budeme potrebovať: (robil som to prvý krát, preto tie malé množstvá.)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do panvice si vylejeme ocot a necháme tak 2 - 3 minúty odpariť (jemne zredukujeme).
- 2
Hrianky, prípadne pláty chleba, si jemne potrieme maslom. A opečieme na panvici, gril by bol ideálny. Nakrájame si jahody na kocky. Panvicu s octom odstavíme z ohňa a pridáme nakrájané jahody. Dobre premiešame a necháme ich troška ohriať.
- 3
Opečené hrianky natrieme vrstvou bryndze, na ne naukladáme jahody a posypeme čerstvo posekanou pažítkou. Dáme na tanier a ešte prizdobíme, cik-cak, balzamikovou omáčkou. Keď nemáme tak zvyškom octu z panvice.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vdaka za inšpiráciu!